Признание

50-годишен юбилей отбеляза Ансамбъл „Дунав“

Половинвековният юбилей на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ (АНПТ) бе отбелязан снощи с великолепен концерт. Представеният музикално-танцов спектакъл, озаглавен „Дунав – мелодия и багри“, бе посветен и на 80 години от рождението на Генчо Генчев, композитор и дългогодишен ръководител на видинския ансамбъл.

Наградиха победителите в конкурса с решаване на казус на Административен съд-Видин

Съдия Антония Генадиева, председател на Административен съд – Видин, награди победителите в областния конкурс с решаване на казус, организиран от съдебната институция. В конкурса участваха ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Видин, ППМГ „Екзарх Антим I“ - гр. Видин, ПГТ „Михалаки Георгиев” - гр. Видин, СУ. „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Видин и ГПЧЕ ,,Йордан Радичков“ - гр. Видин.

Видински ученик – първи в света по английски език

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков награди с грамота и плакет на Общината деветокласника Михаил Цветанов, възпитаник на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Поводът бе спечеления от видинския ученик златен медал на световните финали на международната олимпиада „Hippo“. На срещата с градоначалника младежът бе придружаван от своя преподавател по английски език Наталия Василева и от директора на езиковата гимназия Боянка Никова. Присъства и заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова.

Изложба разказва за един забрав(н)ен кмет на Видин

Изложбата „Дарено от Аделина и Красимира Свещарови“ е подредена в музей „Кръстата казарма“ във Видин. Експозицията, която бе официално открита на 25 октомври, разкрива липсващо до момента парче от пъзела на историческото минало на нашия град. То е свързано с личността на един забравен кмет на Видин – Никола Иванов: виден гражданин, общественик, дарител, както и царски офицер, воювал за България.

18 служители на видинската пожарна са отличени по случай професионалния им празник

На тържествена церемония комисар Стилиян Пешев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), връчи награди на 18 служители от Видин, Белоградчик и Кула. Те са отличени по случай професионалния празник на огнеборците, който се отбелязва на 14 септември.

Отлично представяне на видинските лекоатлети на международен турнир

Големи успехи постигнаха състезателите от Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ - Видин от Европейските атлетически игри за деца. В международното състезание, което се проведе в град Бърно (Чехия) от 3 до 5 септември, видинският клуб участва със седем състезатели. В сериозната конкуренция на над 1700 участници от 15 държави на възраст от 11 до 15 г., младите видински лекоатлети отново дадоха поводи да се гордеем с тях и доказаха, че видинската лекоатлетическа школа се развива повече от успешно.

Видински лекоатлети завоюваха 19 медала на турнир в София

Блестящо представяне записаха състезателите на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“, които участваха на проведения на 27 август на националния стадион в София турнир от серията GoKids.  При конкуренцията от над 300 състезатели от цялата страна, двадесетте лекоатлети от видинския клуб завоюваха впечатляващите 19 медала – седем златни, шест сребърни и шест бронзови.
Ето кои са младите лекоатлети, които за пореден път накараха Видин да се гордее:  

По 2000 лв. ще получат изявени видински състезатели по кану-каяк и техният треньор

Финансово поощрение ще получат двама изявени видински състезатели по кану-каяк – Йоана Георгиева и Веселин Вълчов, които прославиха Видин и България на провелото се в Белград Европейско първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години. Същата сума ще получи и треньорът на младите спортисти Цветан Иванов. Решението за предоставяне на еднократната финансова подкрепа бе взето на проведеното днес (18 юли) заседание на Общински съвет – Видин.

Парични награди за видински медалисти по кану-каяк предлагат от ГЕРБ – Видин

Видинските общински съветници от групата на ГЕРБ са внесли днес предложение за финансово подпомагане на двама изявени спортисти по кану-каяк. От местната партийна централа съобщиха, че искането е отправено към кмета на общината и очакванията са то да бъде внесено за разглеждане на предстоящото след седмица заседание на Общинския съвет. Предложението е двамата спортисти да бъдат поощрени с по 2000 лева.

Златен медал за отбора на ППМГ – Видин от „Математика без граници“

Отборът на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ е спечелил златен медал от финала на Деветото международно състезание „Математика без граници“, което се проведе в град Несебър от 1 до 5 юли. Видинските математици – Никола Емилов (11 клас), Николай Евгениев (9 клас) и Слав Славов (9 клас) са триумфирали със златните медали в отборното класиране на престижната международна надпревара.

Страници