Спорт

Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Шест медала спечелиха състезатели на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ – Видин на проведения на 18 септември турнир „Открий шампиона в теб“. Спортната проява бе организирана от клуба на Ивет Лалова и в тазгодишното издание, което отново се проведе на Национален стадион „Васил Левски“ в София, се включиха около 300 млади лекоатлети от цялата страна. Честта на Видин защитаваха деветима участници, а представянето им може да е само повод за гордост.

БАЛОНЕНА ФИЕСТА В БЕЛОГРАДЧИК

В Белоградчик стартира първото издание на фестивала „Балонена фиеста”. Организатор на събитието е: „Приключенски център”- Белоградчик (Adventures in Belogradchik) към Сдружение "Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин". Инициативата е подкрепена от Фондация "Америка за България" в рамките на проект "Балон фиеста - Белоградчик".

Богомил Петров отпразнува 80 години

Своята 80-годишнина отпразнува Богомил Петров – заслужил майстор на спорта, почетен гражданин на Видин, активен планинар, еколог, спелеолог и фотограф. Честването по този повод се организира от Инициативен комитет и се състоя в Художествената галерия „Никола Петров“ на 13 декември.

8000 снимки рекламират населените места по маршрута Дунав Ултра

През изминалия уикенд, с достигането на западната табела на с. Дуранкулак от колоездачките Галя Маринова и Таня Димова, официално приключи масовото изминаване на веломаршрут N1 в страната Дунав Ултра.

Преходът е индивидуално спортно-туристическо предизвикателство за велосипедисти-аматьори и начин да опознаят и популяризират региона по маршрута.

Най-подготвените участници си бяха поставили за цел да изминат 700-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, но основните групи изминаха разстоянието с график между 5 и 10 календарни дни. 

Видински ученик, медалист от републикански шампионат по ММА, посвети победата си на благородна кауза

Тошо Тошев е десетокласник в ГПЧЕ „Йордан Радичков", гр. Видин. Въпреки крехката си възраст, той е съосновател на „Алфа Лео Клуб" – Видин и инициатор на редица обществено-полезни и благотворителни инициативи, в които се включват десетки негови връстници.

Евелин Евлогиев от с. Гъмзово покори веломаршрута Дунав Ултра с „Балканче“

За 4-та поредна година Евелин Евлогиев от с. Гъмзово (община Брегово) се включва в изминаването на маршрута “Дунав Ултра”. Миналата година той получава подарък – стар велосипед модел „Балканче“, с което ентусиастът си поставя за цел да измине най-дългия веломаршрут в България за срок от 5 дни. Речено-сторено.

Баскетболистката Димана Макариева е спортист № 1 на Монтана за 2020 г.

Най-добрите спортисти на Монтана бяха обявени но 18 декември от кмета Златко Живков. Той връчи лично грамотите на спортист №1 и на първенците в категориите „Най-перспективен млад играч на Монтана за 2020" и „Приложно-техническите спортове".
Спортист № 1 на Монтана за 2020 година е Димана Макариева. Тя е състезател на баскетболен клуб „Монтана 2003" - жени, капитан на отбора, национален състезател и капитан на националния отбор с треньор Стефан Михайлов.

Приключи ремонтът на Спортна зала „Фестивална“ във Видин

Ремонтът на Спортна зала „Фестивална“ е приключил, съобщиха от Община Видин. Извършените дейности са на стойност 20 000 лв., заложени в списъка за капиталови разходи в бюджета на Общината за 2020 година. Те включват подмяна на старите дървени пейки със седалки, отговарящи на изискванията за такъв вид съоръжение, като са обособени 670 индивидуални места за зрители. Ремонтирана е и една от съблекалните с прилежащите към нея санитарни помещения. В залата е монтирано ново енергоспестяващо LED осветление, а направените анализи показват, че от реализираната по този начин икономия от ел.

Видинлийката Инна Цветкова с бронз от Европейското по бокс

Видинлийката Инна Цветкова спечели бронзов медал на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в категория до 57 кг. Състезанието се проведе в София в периода 23 ноември – 2 декември.
Националната състезателка, възпитаничка на видинския клуб по бокс „Бдин“ с треньор Кирил Бушев, победи с единодушно съдийско решение в четвъртфинала Нереа Мартинез Аройо от Испания. За място на финала Инна се изправи срещу европейската шампионка Карина Коробова от Русия, от която загуби. Така в крайното класиране Инна стана трета и се качи на почетната стълбичка.

Силно участие на СК „Борба, самбо джудо” на ДЛШ по самбо

С много медали и три купи в отборното класиране се завърнаха състезателите на видинския Спортен клуб „Борба, самбо, джудо” от провелия се на 14 и 15 ноември Държавен личен шампионат (ДЛШ) по самбо за момичета и момчета, кадети и кадетки и юноши и девойки младша възраст. Самбистите на треньора Пламен Петров завоюваха 23 медала, от които 10 златни, 3 сребърни и 10 бронзови. Отборно при момчетата станаха първи, при момичетата – втори, и първи – при девойки младша възраст.

Страници