Спорт

Десетки бегачи се включиха в първото издание на пробега „Видин Рън“

Над 100 професионални атлети и любители се включиха в първото издание на Атлетическия пробег „Видин Рън“. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова приветства участниците в спортното събитие, което се проведе на 15 май във Видин. Тя ги поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име, като изрази радостта си, че атлетическият пробег и съпътстващите го активности преминават с такъв голям успех. „Пожелавам Ви да съхраните високия си спортен дух. Спортът е здраве, а в последните години ние оценихме, че здравето е най-голямото богатство.

Шахматни шампиони проведоха урок за деца в Монтана

Близо 120 ученици от първи до четвърти клас участваха в открит урок по шахмат в Монтана. Събитието се проведе в централната градска градина и е част от национално шахматно турне „Асеневци“. Инициативата е на председателя на Общински съвет – Монтана Иво Иванов и се провежда под патронажа на кмета общината Златко Живков.

Атлетически пробег ще се проведе на 15 май във Видин

На пресконференция днес беше представена програмата на предстоящия Атлетически пробег „Видин Рън“ и съпътстващите го събития, които ще се проведат в периода 13 – 15 май. Участие в пресконференцията, която се състоя в Медийния център на Община Видин, взеха заместник-кметът Борислава Борисова; Антон Бонов, представител на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и създател на инициативата „Рън България“; Юлиян Иванов, директор на ОП „Спортни имоти“; Мирослав Радуканов, треньор в СК „Радуканови“; Цветелина Красимирова, мл.

Волейболен турнир за момичета се проведе във Видин

Волейболен турнир за момичета се проведе днес във Видин. Спортното събитие, посветено на предстоящите Великденски празници, бе организирано от Община Видин със съдействието на Регионалното управление на образованието, Инър Уийл Kлуб – Видин и Волейболен клуб „Бдин-Вида“. Заместник-кметът на общината Борислава Борисова наблюдава част от срещите, които се играха днес в Спортна зала „Фестивална“ и аплодира сърцатата игра на волейболистките.

Видин бе домакин на детски лекоатлетически турнир

Видин бе домакин на детския лекоатлетически турнир „Дортикум“, който се проведе днес на закритата лекоатлетическа писта. Спортната проява бе организирана от СК „Радуканови“ със съдействието на Община Видин. В тазгодишното издание на турнира участваха над 100 състезатели от 10 лекоатлетически клуба, един от които от Цариброд (Сърбия). Специален гост беше олимпийската шампионка от летните игри в Сидни през 2000 г. Тереза Маринова, която бе дошла в нашия град заедно с деца, трениращи в нейния клуб.

Богат спортен календар в община Ружинци през 2022 г.

През 2022 година Община Ружинци ще финансира провеждането на редица спортни мероприятия. Организирането на разнообразните спортни прояви е в изпълнение на тазгодишния Общински план за младежта. „През последните години създадохме чудесни условия за практикуване на спорт в общината, с изграждането на нов физкултурен салон в Ружинци и две открити спортни площадки в Бело поле и Ружинци; разполагаме и с два спортни комплекса към стадионите в Дреновец и Ружинци.

Автомобилни състезания ще се проведат под патронажа на областния управител Любен Иванов

През месец юли на летището край с. Иново ще се проведе раликрос „Видин“, II-ри кръг от националния шампионат. Спортното събитие ще бъде под патронажа на областния управител Любен Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Нов спонсор ще помага на „Видабаскет“

Биоферма „Покрайна“ и Община Видин ще подпомогнат развитието на видинския баскетбол, съобщиха от Баскетболен клуб „Видабаскет“. Новият спонсор на клуба ще обезпечи финансово треньорите и ще гарантира издръжката на детско-юношеската школа до приемането на бюджета за спортни дейности на Община Видин.

Покоряването на Килиманджаро е следващата цел пред видинчанина Мартин Петров

В средата на месец февруари видинчанинът Мартин Петров ще се включи в експедиция в опит да изкачи Килиманджаро. Покоряването на най-високата точка на Африка е посветено на благотворителна кауза, част от международната инициатива на Фондацията към световната организация на Лайънс клубовете (LCIF) „Kilimanjaro for Kids", а целта е да се съберат средства за изграждане на учебен център за деца-сираци и със самотни родители в Кения.

Страници