Спорт

Рекорден брой от 550 колоездачи се включиха във Велообиколката на Северозапада 

Тази събота, 25-ми май, около 550 начинаещи и професионални колоездачи от девет държави се включиха в четвъртата Велообиколка на Северозапада. Участниците в събитието имаха възможността да преминат край някои от основните забележителности на района, сред които Белоградчишките скали, биосферен резерват „Чупрене“, Чипровския манастир и други. Основна цел на инициативата е да се популяризират колоезденето и активният екологичен туризъм в региона.

Връчиха шампионската купа на „Кула 04“

Официално отборът на „Кула 04“ получи шампионската купа на Областна група Видин. Трофеят беше връчен на футболистите на спортен празник, който се проведе на 19 май на стадиона в град Кула. 

Световен рекорд на 60 години

Видинският спортист, общественик, еколог и фотограф Богомил Петров отпразнува 60 години от поставения от него световен рекорд във вдигането на тежести. На 17 май 1964 година заслужилият майстор на спорта повдига 140 кг, с което поставя нов световен рекорд - първи за България в този спорт. По този повод Богомил събра приятели и съратници на тържество, което имаше за цел не само да се отбележи световният рекорд, но и да се припомнят славните традиции на видинската школа по вдигане на тежести.

Видинчанинът Георги Петков с два златни медала на международен турнир

18-годишният Георги Петков, възпитаник на спортен клуб Радуканови – Видин, постигна две победи в спринта на международния атлетически турнир “Нови звезди” в София. В надпревара при мъжете, юношата постигна успех на 100 метра, като регистрира личен рекорд от 10.97 секунди (0.6 м/сек). Втори се нареди Ангел Бахчеванов с 11.12 сек, а третото място зае Васил Георгиев с 11.16 секунди.

„Кула 04“ – шампион на Областната футболна група във Видин (СНИМКИ)

Футболистите на „Кула 04“ са шампиони в Областната футболна група във Видин за сезон 2023/2024 година. Те подпечатаха шампионската си титла с категорична победа като гост на „Рациария“ – Арчар в последния кръг на първенството, срещите от който се играха на 12 май (неделя).

Монтана отново домакин на шахматното турне „Асеневци“

За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне „Асеневци“. На 9 май в Младежки дом – Монтана ще се проведат уроци и игри за деца от различна възраст. В програмата са включени упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За участниците са осигурени много награди – раници, тениски, книги, пъзели, топки и рекламни сувенири. Всички ще получат ваучери за безплатни онлайн курсове по шахмат.

Видин ще е домакин на кръг от шампионата по приложно колоездене

Вторият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“ ще се проведе на 17 и 18 май, в град Видин. Участие ще могат да вземат деца от 10 до 15-годишна възраст, родени в периода 2010 – 2014 г., считано към 31.12.2024 г. Заявки за участие ще се приемат до 9 май 2024 г. на адрес гр. Видин, ул. “Екзарх Йосиф I“ 23 – Николай Николов, Председател на СБА Видин 0898 497480, sbavidin@uab.org

Над 80 състезатели ще се включат в състезание по мотокрос край село Рупци

Над 80 състезатели от цялата страна, както и от гърция и Румъния ще се включат в състезанието по мотокрос, което ще ще се проведе на 27 и 28 април (събота и неделя) край видинското село Рупци. Организатори на мотокроса са Емилиян Евтимов, Мирослав Илиев, Станислав Марков и други ентусиасти, със съдействието на Община Видин.

Гордостта на Видин

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков отличи с грамоти 12 състезатели по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк за високи спортни постижения от началото на годината. На церемонията присъства и заместник-кметът Борислава Борисова.

В Монтана откриха реновирана футболна площадка

Кметът Златко Живков откри реновирана футболна площадка в Монтана. Игрището в квартал „Младост“ с площ 680 квадратни метра е с нова изкуствената настилка, оградата и футболни врати. Обновлението е направено с финансиране от Община Монтана.

Площадката е изградена преди повече от 10 години с европейско финансиране. Сега със собствени средства Община Монтана възстанови съоръжението, за да може то да се ползва от всички, живеещи в най-големия квартал на град Монтана, обясни кметът Живков.

Страници