Спорт

Чествахме 100 години организиран футбол във Видин

На стадион „Георги Бенковски“ с грандиозен празник бе отбелязана 100-годишнината от създаването на първия футболен клуб в нашия град. Тържественото честване, което се състоя вчера (10 септември) бе организирано от Община Видин и ОФК „Бдин-1923“. На градския стадион се събраха настоящи футболисти, ветерани, млади надежди, футболни деятели, запалянковци, за да почетат едновековния юбилей.

България с първа квота за Париж 2024 в кану-каяка

Квотата идва благодарение на Йоана Георгиева, която преди две седмици се класира втора във финал "Б" на дисциплината 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за мъже и жени в Дуисбург, Германия. Месец преди това Йоана Георгиева спечели титлата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Аурондзо (Италия) и сребърен медал на 500 метра едноместен каяк по време на световното първенство за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо, Италия.

150 колоездачи от 7 държави стартират от Видин за 10-ото юбилейно издание на Дунав Ултра

На 4-ти септември, близо 150 любители колоездачи от седем държави  - България, Румъния, Полша, Украйна, Германия, Белгия и Великобритания, се събират в гр. Видин за масовото изминаване на маршрута Дунав Ултра. Стартът на 10-то юбилейно издание на велопохода ще бъде даден на 5-ти септември от Видин, а каузата на събитието е популяризиране на над 110 населени места по поречието на река Дунав и Добруджа, откъдето туристически веломаршрут N1 в страната преминава. 

ОФК „Бдин 1923“ победи отбора на „Тимок“ - Зайчар

 С класическа победа 3:0 над отбора на „Тимок“ – Зайчар завърши лятната подготовка на ОФК „Бдин 1923“. В началото на мача бяха представени футболистите, които ще бъдат част от отбра през новия сезон във Втора лига.
Сред публиката на трибуните бяха и редица официални гости, сред които кметът на община Видин д-р Цветан Ценков, кметът на Зайчар Божко Ничич, кметът на Калафат Дорел Митулецу, заместник-кметът Светослав Скорчев, председателят на Общински съвет – Видин Генади Велков, президентът на „Бдин“ Жоро Василев и други. 

Ученици от математическата гимназия завоюваха медали по лека атлетика

Отборите на видинската математическа гимназия се върнаха с медали от финалите на ученическите игри по лека атлетика за юноши и девойки. Домакин на състезанията за пореден път бе стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Участваха победителите от четирите зони на България.

Деца от спортната школа на „Реал Мадрид“ във Видин заминават на турнир в Испания

Деца от спортното социално училище на Фондация „Реал Мадрид“ във Видин заминават на турнир в Испания. където ще участват в демонстративен турнир по футбол. По този повод общо 10 възпитаници на спортната шпкола се срещнаха днес със заместник-кмета на Община Видин Десислава Тодорова. Заедно с тях бяха координаторът на Фондацията за Видин Светлина Вълчева и треньорът Светослав Петков. На срещата присъства и Веселка Асенова – началник на Регионалното управление на образованието.

Десетки момичета се включиха във волейболен турнир във Видин

Десетки момичета се включиха във волейболен турнир във Видин. Спортното събитие бе организирано от волейболен клуб „Бдин-Вида“ със съдействието на Община Видин. В спортна зала „Фестивална“ сред зрителите, които наблюдаваха срещите, бяха заместник-кметът Борислава Борисова и волейболната легенда Владимир Николов.
В надпреварата се включиха момичета от четири видински училища – ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „П. Р. Славейков“ и СУ „Цар Симеон Велики“.

Детски шахматен турнир се проведе в ППМГ „Екзарх Антим I“ във Видин

Детски шахматен турнир се проведе във видинската Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ по повод Международния ден на детето 1 юни. Събитието беше организирано от Училищното настоятелство на Профилираната природо-математическа гимназия, Община Видин, Регионалното управление на образованието (РУО) и шахматен клуб „Найден Войнов“. Сред официалните гости бяха заместник-кметът Борислава Борисова, началникът на РУО Веселка Асенова, председателят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова и директорът на учебното заведение Ивайло Милушев.

Четвъртокласници участваха в колективни игри под наслов „Спорт за всички“

На стадиона в с. Дреновец, общ. Ружинци 60 четвъртокласници от осем училища в област Видин показаха умения и бързина в поредица от седем колективни игри – с топки, обръчи, ракети за федербал и балони. Със спортен хъс и отборен дух момичетата и момчетата превърнаха игрите и щафетите в забавен спектакъл, и получиха заслужени аплодисменти от публиката. Спортната инициатива бе съпътствана и от танцови изяви – на местните мажоретки и детски фолклорни състави от Дреновец, Ружинци и Кула.

Волейболен турнир за момичета се проведе във Видин

Волейболен турнир за момичета се проведе във Видин. Спортното събитие бе организирано от Община Видин със съдействието на Регионалното управление на образованието и волейболен клуб „Бдин-Вида“. Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова наблюдава част от срещите, които се играха днес в Спортна зала „Фестивална“. В спортната надпревара се включиха момичета от 1 до 4 клас, родени преди 2012 година. Участваха четири видински училища – ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Епископ Софроний Врачански“, СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Цар Симеон Велики“.

Страници