Спорт

С концерт и спортни занимания във Видин ще се противопоставят на агресията сред младежите

Концерт с популярни изпълнители, спортни занимания и обучения за младежи – това ще предложи тридневният младежки фестивал, който ще се проведе във Видин от 8 до 10 септември. Програмата започва с обучения, които ще бъдат организирани в залата на Общинския съвет, от 11:00 ч.

Отлично представяне на видинските лекоатлети на международен турнир

Големи успехи постигнаха състезателите от Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ - Видин от Европейските атлетически игри за деца. В международното състезание, което се проведе в град Бърно (Чехия) от 3 до 5 септември, видинският клуб участва със седем състезатели. В сериозната конкуренция на над 1700 участници от 15 държави на възраст от 11 до 15 г., младите видински лекоатлети отново дадоха поводи да се гордеем с тях и доказаха, че видинската лекоатлетическа школа се развива повече от успешно.

Видински лекоатлети завоюваха 19 медала на турнир в София

Блестящо представяне записаха състезателите на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“, които участваха на проведения на 27 август на националния стадион в София турнир от серията GoKids.  При конкуренцията от над 300 състезатели от цялата страна, двадесетте лекоатлети от видинския клуб завоюваха впечатляващите 19 медала – седем златни, шест сребърни и шест бронзови.
Ето кои са младите лекоатлети, които за пореден път накараха Видин да се гордее:  

Млади лекоатлети с награди от Община Видин

Шестима състезатели от Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ получиха грамоти и подаръци от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков. Градоначалникът се срещна с младите лекоатлети и техния треньор Мирослав Радуканов, за да ги поздрави за поредния им успех – спечелено трето място, като част от отбора на България, на проведените преди дни в град Краков (Полша) „Игри – атлетика без граници. Д-р Ценков връчи грамоти на Васил Антонов, Пламен Митков, Рая Пламенова, Божидара Иванова, Стефан Тодоров и Кристофър Каменов.

Традиционен турнир по тенис на маса в село Майор Узуново

По повод Международния ден на младежта – 12 август за поредна година се проведе традиционният турнир по тенис на маса в село Майор Узуново, който отново бе организиран със съдействието на Сдружение „Активно общество“. Началото на спортната проява бе поставено през 2016 година, когато по проект, финансиран от Сдружение „Активно общество“, Народно читалище „Пробуда-1901“ се сдоби с маса за тенис и бе обособено специално помещение за любителите на този спорт.

„Видабаскет“ се завръща в държавния шампионат с мъжки отбор и всички възрасти подрастващи

Новият председател на „Видабаскет“ Калин Лозанов е направил всичко възможно от предстоящия сезон 2022-2023 Видин отново да се върне на баскетболната карта на България с мъжки отбор, съобщиха от баскетболния клуб. От клуба припомниха, че от началото на пандемията, за два сезона, „Видабаскет“ преустанови участието си при мъжете.

ТИД 2022 навлиза в българския участък на река Дунав на 13 август

Българският етап на международната гребна регата по река Дунав ТИД 2022 стартира на 13 август от с. Ново село, включва разстояние от 504 км по поречието и завършва на 27 август в Силистра. До момента за участие за този етап на регатата са се записали над 200 участници от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България, като повече от половината от тях са започнали още в началото на ТИД (от Германия на 25.06.2022 г.). Организаторите очакват до стартирането на регатата в българския участък на реката броят на участниците да се увеличава.

По 2000 лв. ще получат изявени видински състезатели по кану-каяк и техният треньор

Финансово поощрение ще получат двама изявени видински състезатели по кану-каяк – Йоана Георгиева и Веселин Вълчов, които прославиха Видин и България на провелото се в Белград Европейско първенство по кану-каяк за младежи и девойки до 23 години. Същата сума ще получи и треньорът на младите спортисти Цветан Иванов. Решението за предоставяне на еднократната финансова подкрепа бе взето на проведеното днес (18 юли) заседание на Общински съвет – Видин.

Стартира проектът за ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин

Предстоящите дейности по проект „Основен ремонт на закрита лекоатлетическа писта – град Видин“ бяха представени на откриваща пресконференция, която се проведе днес (12 юли) в залата на Общинския съвет. Участие в нея взеха заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Борислава Борисова, както и директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов.

Страници