Темида

10 години затвор за двете непълнолетни момчета, убили възрастен мъж в Гъмзово, постанови съдът

Видинският окръжен съд се е произнесъл с осъдителна присъда по отношение на двете непълнолетни момчета, обвинени че са убили по особено жесток начин 59-годишния Борислав Борисов от село Гъмзово (община Брегово). Припомняме, че кървавото престъпление беше извършено на 1 януари тази година, а първоначално задържаните бяха четирима – трима непълнолетни и 10-годишно момче. В крайна сметка обаче като обвинями за престъплението пред Темида бяха изправени двама непълнолетни (с инициали К.С.С. и Н.С.Г.). 

Повторно ще се преизчислява разпределението на мандатите за общински съветници във Видин

Административен съд – Видин назначи съдебно-математическа експертиза за повторно преизчисляване на мандатите за общински съветници в изборите за общински съветници и кметове, проведен на 29.10.2023г. в Община Видин. В открито съдебно заседание на 16 ноември е даден ход на делото, което е образувано по жалби на ПП“ГЕРБ“ и ПП“Има такъв народ“.

Прокуратурата в Монтана разпореди проверка за нарушения при броенето на бюлетини в секция в село Габровница 

Районна прокуратура – Монтана възложи проверка по преписка, образувана по повод публикации в медии за наличие на данни за извършено престъпление в с. Габровница, област Монтана, по чл. 169 от НК – преправяне на резултат от избори от длъжностно лице. Наблюдаващият прокурор е указал на Областна дирекция на МВР в гр. Монтана да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, разпространен в медиите, и да изясни за коя именно избирателна секция той се отнася.

3 месеца затвор за мъж, осъждан два пъти за шофиране пиян, постанови съдът в Лом

С три месеца затвор Районният съд в Лом наказа мъж, който вече два пъти е бил осъждан за шофиране пиян. 42-годишният мъж от село Василовци е заловен в началото на октомври седнал зад волана на чужд автомобил след употреба на алкохол – с концентрация 1,62 промила. Срещу водача е образувано бързо производство, при което е установено, че той вече е осъждан два пъти за шофиране под въздействие на алкохол.

Окръжен съд – Монтана остави под стража мъж от Берковица, заканил се с убийство на майка си

Окръжен съд – Монтана потвърди наложената от Районен съд – Берковица мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 33-годишния Р. Б. Н. от Берковица. Според документите по делото на 6 октомври 2023 г. Р. Б. Н. заплашил с убийство майка си Н. Д. Д.,като й се заканил с думите: „Ще те запаля жива, ще те убия, разбра ли!?“, ударил я по лицето и я дърпал към оголени електрически кабели, за да ги докосне. На 7 октомври мъжът е бил задържан за 48 часа.

Съдът в Лом глоби с 1000 лева дядо, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Районен съд – Лом наложи глоба на 60-годишен жител на Лом с чисто досега съдебно минало, който не изпълнил заповед за защита от домашно насилие по отношение на дъщеря си и внуците си. На 31 август 2022 г., след образувано дело и данни за опасност от насилие, Районен съд – Лом издал заповед за защита от домашно насилие, с която указал на Ц. Б. М. да се въздържа от насилие върху дъщеря си Ц. А. и децата й. Съдът забранил на Ц. Б. М.

Съдия Росица Славчева встъпи в длъжност като заместник-председател на Административен съд – Видин

Съдия Росица Славчева официално е встъпила в длъжност като заместник на административния ръководител – заместник-председател на Административен съд – Видин, съобщиха от пресцентъра на съда.
Актът за встъпването ба съдия Славчева в длъжност е подписан и връчен от председателя на Административен съд – Видин съдия Антония Генадиева на официална церемония, в присъствието на съдии и съдебни служители. 

Районна прокуратура – Видин предаде на съд мъж, заплашил с убийство майка си

Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.Б. (на 26 години), привлечен в качеството на обвиняем за отправяне на закана с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие (престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 и по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК), съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Наградиха победителите в конкурса с решаване на казус на Административен съд-Видин

Съдия Антония Генадиева, председател на Административен съд – Видин, награди победителите в областния конкурс с решаване на казус, организиран от съдебната институция. В конкурса участваха ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Видин, ППМГ „Екзарх Антим I“ - гр. Видин, ПГТ „Михалаки Георгиев” - гр. Видин, СУ. „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Видин и ГПЧЕ ,,Йордан Радичков“ - гр. Видин.

Обвиняемият за трафик на 400 кг хероин през Дунав мост 2 е невинен

Преди пет години бе обявено, че е заловено рекордно количество наркотици в района на Дунав мост 2 при Видин. Става въпрос за 400 кг хероин, открити в ТИР. Водачът на превозното средство – Кирил Милков, е задържан, а в последствие срещу него са повдигнати обвинения за контрабанда на наркотика, оценен на около 20 милиона лева. Пет години и две съдебни инстанции по-късно Милков е окончателно оправдан. Фактите разказа служебният защитник на мъжа – Славяна Младенова, на пресконференция, в която участва и самият Кирил Милков.

Страници