Темида

„Ден на отворени врати“ в Районен съд – Видин

„Ден на отворените врати“ организира Районен съд – Видин. В инициативата, която се проведе на 15 април, се включиха единадесетокласници от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, граждани и журналисти. Те бяха посрещнати от председателя на Районния съд съдия Даниел Цветков, заместник-председателя съдия Даниел Димитров и административния секретар на съда Елена Якимова.

Административен съд - Видин нормализира работната си дейност

Считано от 4 април 2022 г. Административен съд – Видин нормализира работната си дейност и възстановява достъпа до съдебната палата, както и нормалната работа на всички служби в съда, съобщиха от съдебната институция.

Ръст на делата за несъстоятелност отчитат в Окръжен съд – Видин

Отчита се ръст на делата за несъстоятелност, които постъпват за разглеждане във видинския Окръжен съд. Това показва анализът за дейността на съдебната институция, който бе направен на проведена вчера (23 март) пресконференция. Участие в нея взеха председателят на Окръжен съд – Видин Илия Илиев и съдия Анета Петкова, която ръководи Гражданското и търговското отделение в Съда. Повод за пресконференцията бе представянето на доклада за дейността на съдебната институция през 2021 година.

Съдия Илия Илиев официално встъпи в длъжност като председател на Окръжен съд – Видин

На 22 февруари съдия Илия Илиев официално е встъпил в длъжност като административен ръководител-председател на Окръжен съд – Видин. На кратка церемония председателят на Апелативен съд-София съдия Даниела Дончева е подписала и връчила акта за встъпването в длъжност на съдия Илиев.
Магистратът беше единодушно избран от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с Решение от 8 февруари 2022 г. Кандидатурата на съдия Илиев беше категорично подкрепена и от Общото събрание на съдиите в Окръжен съд – Видин.

Съдийската колегия на ВСС единодушно избра Илия Илиев за председател на Окръжен съд – Видин

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно е избрала Илия Илиев за административен ръководител – председател на Окръжен съд – Видин. Това се посочва в съобщение, публикувано на интернет страницата на ВСС.  

Министърът на правосъдието може да иска предсрочното освобождаване на главния прокурор

Конституционният съд се произнесе с тълкувателно решение по конституционно дело № 17/2021 г., образувано по искане на Министерския съвет на Република България за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл.130в, т.3 от Конституцията на Република България. Днешното решение на висшите магистрати е в отговор на въпроса: „В правомощията на министъра на правосъдието по чл.130в т.

Дванадесет години затвор за наркотрафик през ГКПП Видин – Калафат

Окръжна прокуратура – Видин е постигнала осъдителна присъда спрямо 66-годишния С.В., обвинен за контрабанда и незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата във Враца с информация за разследването за смъртта на жена в спешното отделение в града

Във връзка със засиления обществен интерес по повод настъпилата смърт на жена в спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца, Окръжна прокуратура-Враца уточнява, че след самосезиране на 01.02.2022 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Деянието е квалифицирано по чл.123, ал. 1 от НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.

Окръжен съд – Монтана осъди прокуратурата да плати 83 000 лева обезщетение на Герго Гергов

Окръжен съд – Монтана е осъдил Прокуратурата на Република България да заплати на бившия кмет на община Видин Герго Гергов 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди и 3000 лева обезщетение за имуществени вреди от незаконно повдигнатите му обвинения за извършени престъпления и наложените му ограничителни мерки.

Заради усложнената епидемична обстановка в Окръжен съд – Видин се разглеждат само дела с неотложен характер

Във връзка с усложнената епидемична обстановка за периода от 19.10.2021 г.- 02.11.2021 г. включително, в Окръжен съд – Видин се разглеждат само дела с неотложен характер, съобщават от съдебната институция. От там уточняват, че делата с неотложен характер са посочени в чл. 329, ал. 3 от Закона за съдебната власт:
1. наказателни дела, по които има постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“;
2. делата за издръжка, за родителски права на ненавършили пълнолетие деца и за незаконно уволнение;

Страници