Училищен живот

Радослав Попов - лауреат на олимпиадата по английски език

Видинската математическа гимназия "Екзарх Антим I" има лауреат от националния кръг на олимпиадата по английски език. Успехът е на уникалния дванадесетокласник Радослав Попов, който е оценен от националната комисия с оценка 6.00, съобщиха от училището.  За постижението си той ще бъде удостоен със званието "лауреат" на национална олимпиада при завършване на средното образование. Радослав покори златния връх на олимпиадата по английски език и през учебната 2021-2022 г., което е още едно доказателство за безспорния му талант.

Излъчиха първенците по шахмат от Общинския кръг на ученическите игри

Състезанието се проведе със съдействието на шахматен клуб „Найден Войнов“ днес в заседателната зала на Общински съвет – Видин. Участниците в шахматната надпревара бяха разделени в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-10 клас.

Младежки дом - Монтана организира турнир по тенис на маса за ученици

Всички желаещи от 5 до 12 клас могат да се включат в спортната надпревара. Състезанието ще се проведе на 26 март /неделя/ във фоайето на институцията. Записването става на място от  9.00 часа. Участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи. Първата ще обхваща учениците от пети до осми клас, а във втората попадат учениците от девети до дванадесети клас. Групите ще бъдат смесени, т.е. няма да има разделения на момичета и момчета. В своята възрастова категория състезателите ще бъдат разделени на три предварителни групи.

Трима възпитаници на видинската математическа гимназия се класираха на национална олимпиада по английски

Нов повод за гордост на ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин донесоха Радослав Попов, Цветослав Попов и Денислав Йонов, които единствени от цялата област Видин достигнаха до финалния кръг на олимпиадата по английски език за учебната 2022-2023 г. 

Над 800 ученици в област Видин са придобили ключови дигитални умения в клубове по интереси

Стотици ученици в област Видин са придобили ключови дигитални умения чрез участие в клубове по интереси, организирани през изминалите три учебни години. В момента над 100 ученици са включени в клубове за компютърно моделиране и кодиране. Това съобщи Ирена Водова, старши експерт в Регионално управление – Видин (РУО), при откриването на проведения днес във Видин информационен ден за представяне на Единната електронна платформа за образователни услуги и съдържание „Дигитална раница“.

Видинска професионална гимназия става център за високи постижения

„Център за високи постижения в професионалното образование и обучение“ ще се изгради в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Видин, съобщиха от учебното заведение, което тази година ще отбележи своята 60-годишнина. Финансирането ще бъде осигурено от Плана за възстановяване и устойчивост -Стълб 1″Иновативна България“, Компонент“ 1 „Образование и умения „, Инвестиционен проект 2 „Модернизация на Образователна инфраструктура“. 

Шестима възпитаници на ГПЧЕ – Видин със стипендии за постижения в областта на чуждите езици

Шестима ученици на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ – град Видин са избрани за стипендианти на „Американска фондация за България“, съобщиха от учебното заведение. Високата оценка за постиженията си в областта на чуждите езици са заслужили дванадесетокласниците Александър Пламенов Маринов, Ева Валериева Петрова и Мартин Мариусов Стефанов, единадесетокласничките Ивелина Борисова Андреева и Михаела Владимирова Михайлова и десетокласничката Анна Мария Илчова Мирчева.

„С волейбол на училище“ във видинското СУ „Цар Симеон Велики“

Видинското СУ „Цар Симеон Велики“ стана част от проекта „С волейбол на училище“. Инициативата е на Българската федерация по волейбол (БФВ) и се реализира с подкрепата на Европейската конфедерация по волейбол. Целта на проекта е да „запали“ у децата интереса към най-успешния отборен спорт в България, както и да помогне на волейболните клубове по-лесно да откриват нови таланти.

Продължават ученическите игри във Видин

Приключиха срещите от баскетболната надпревара от Общинския кръг на ученическите игри. В нея участваха отбори от шест учебни заведения в Община Видин, разделени в три възрастови групи: 5-7 клас; 8-10 клас и 11-12 клас. Съгласно правилата, за следващия етап – областен кръг, се класират заелите първо място. Така за титлата областен първенец във възрастова група 5-7 клас ще се състезава отборът на ОУ „Иван Вазов“; при 8-10 клас и 11-12 клас първите места заеха отборите на ППМГ „Екзарх Антим I”. Областният етап ще се проведе в началото на 2023 година.

Видинските славейковци честваха патронния си празник

В Средно училище „Петко Рачов Славейков“ учители и ученици честваха своя патронен празник с тържество в салона на учебното заведение. Празникът започна с химна на училището – песента „Татковина“ по текст от едноименното стихотворение на Пенчо Рачов Славейков. Тя бе изпълнена от вокална група от 4 клас, с ръководител Юлияна Славейкова.

Страници