Училищен живот

Над 50 000 деца и ученици са върнати и задържани в образователната система за шест години

Над 50 000 деца и ученици са върнати и задържани в образователната система за последните шест години. През този период делът на отпадналите от детска градина и училище деца и ученици е намалял с 40%. Това отчете премиерът акад. Николай Денков след проведеното вчера (8 август) заседание на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Община Кула провежда ученически конкурс за художествена фотография „Моят зелен град – красиви пейзажи от Кула“ 2023 г.

Ученически конкурс за художествена фотография „Моят зелен град – красиви пейзажи от Кула“ 2023 г. се организира от Община Кула и се провежда под патронажа на Кмета на Община Кула. Конкурсът има за цел да повиши интереса на учениците към художествената фотография. Чрез фотографиите на учениците да се разкрие красотата на град Кула, неговите природни забележителности, бит и култура и да се възпита любов към родния край и неговите ценности.

1. Условия за участие

В СУ „Петко Рачов Славейков“ учители, ученици и родители са един екип

Вече три години Средно училище „Петко Рачов Славейков“ във Видин успешно реализира проекти по Националната програма „Заедно за всяко дете“, Модул „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“ на Министерството на младежта и спорта. „С участието по тази програма искаме да затвърдим връзката между учители, ученици и родители, защото трябва да направим един добър екип, да работим като партньори за изграждането на положителна комуникация, доверие, уважение и толерантност между трите страни.

Ученици от математическата гимназия завоюваха медали по лека атлетика

Отборите на видинската математическа гимназия се върнаха с медали от финалите на ученическите игри по лека атлетика за юноши и девойки. Домакин на състезанията за пореден път бе стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Участваха победителите от четирите зони на България.

СУ ,,Св. св. Кирил и Методий"- Видин в град Измир, Турция

В периода 28 май- 2 юни 2023г. група ученици, директорът инж. Бисерка Каменова и преподавателката по английски език г-жа Николета Славчева, посетиха град Измир, Турция.  Пътуването се осъществи по програма Еразъм +, проект "Пръстенът на изкуствата", в който партньори са шест държави- Португалия(координатор), България, Испания, Италия, Гърция и Турция.

ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза 60-годишен юбилей

Концерт в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ под наслов „60 години с пулса на времето“ бе кулминацията на честванията на юбилея. Сред официалните гости бяха областният управител Огнян Асенов, заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова, старши експертът в Регионалното управление на образованието Анета Кирилова, гости от Сърбия, граждани и други. 

„Човекът под тогата“ в Административен съд-Видин с ученици от СУ „Цар Симеон Велики“

На 18 май в Административен съд-Видин се проведе поредна лекция по Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ за учебната 2022/2023 година на тема „Професия „съдия“. Учениците от 11а клас на СУ „Цар Симеон Велики“ – гр. Видин се запознаха с „Човекът под тогата“, а за професията на съдията разказа съдия Биляна Панталеева.  

Детски спортен празник се проведе в Дреновец

Детски спортен празник се проведе днес (17 май) в село Дреновец. Традиционната проява, която се организира от Община Ружинци и Фондация „Подкрепа за реализация“, трябваше да се проведе на стадиона в Дреновец, но лошите метеорологични условия станаха причина празникът да бъде организиран във физкултурния салон на средното училище.

Четвъртокласници участваха в колективни игри под наслов „Спорт за всички“

На стадиона в с. Дреновец, общ. Ружинци 60 четвъртокласници от осем училища в област Видин показаха умения и бързина в поредица от седем колективни игри – с топки, обръчи, ракети за федербал и балони. Със спортен хъс и отборен дух момичетата и момчетата превърнаха игрите и щафетите в забавен спектакъл, и получиха заслужени аплодисменти от публиката. Спортната инициатива бе съпътствана и от танцови изяви – на местните мажоретки и детски фолклорни състави от Дреновец, Ружинци и Кула.

Училището по изкуства във Видин чества патронния си празник

Училището по изкуствата във Видин чества днес своя патронен празник. Тържеството, което се състоя пред скулптурата на светите равноапостоли Кирил и Методий, разположена в близост до сградата на училището, носещо името на създателите на нашата азбука, събра множество ученици, учители, родители, както и представители на институции.

Страници