Хоби

Покоряването на Килиманджаро е следващата цел пред видинчанина Мартин Петров

В средата на месец февруари видинчанинът Мартин Петров ще се включи в експедиция в опит да изкачи Килиманджаро. Покоряването на най-високата точка на Африка е посветено на благотворителна кауза, част от международната инициатива на Фондацията към световната организация на Лайънс клубовете (LCIF) „Kilimanjaro for Kids", а целта е да се съберат средства за изграждане на учебен център за деца-сираци и със самотни родители в Кения.

Видинската библиотека с празнични инициативи за най-малките читатели

Екипът на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – Видин е подготвил специална празнична програма за месец декември, ориентирана към най-малките, съобщиха от институцията. От 6 до 10 декември всеки ден Регионалната библиотека ще публикува в каналите си в социалните мрежи по едно видео за изработка на коледна украса, от които децата ще научат как могат да си направят красиви орнаменти с подръчни материали. Седмицата след това, от 13 до 16 декември, малчуганите ще могат да гледат озвучени приказки и легенди свързани с Коледа и Нова година.

С изложба и фестивал за емоционална интелигентност видинската библиотека закри лятната си програма за работа с деца

Изложба и фестивал за емоционална интелигентност поставиха финала на разнообразната лятна програма, която за поредна година видинската библиотека предложи на своите най-малки читатели и приятели. Събитието беше организирано в откритото пространство около „БиблиоПощата“ и беше организирано съвместно с Общински съвет по наркотични вещества – Видин.

Най-големият майстор на кльонк живее и работи на брега на Дунав в село Връв

Да ловиш риба е майсторлък. Да я ловиш в язовир и река също. Но да хванеш сом в Дунав си е истинско предизвикателство и най-големият майсторлък, разказва Захари Маринов от видинското село Връв.

На „Турлашка седенкя” в Белоградчик

В „Турлашка седенкя” в Младежкия дом на Белоградчик участваха фолклорната група за изворен фолклор "Родни звуци" при Народно читалище "Развитие – 1896 г." – с. Салаш и децата от вокална група "Звънчета" към Детския комплекс. Фолклорната група "Родни звуци" е единствената в селата от Белоградчишка община, запазила своето съществуване през годините и все още активно участваща с концерти на местно, регионално и национално ниво.