Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Представиха първите разчети на проекто-бюджета на Монтана

40 милиона и 758 хиляди лева е рамката на проекто-бюджета на Община Монтана за 2018 година. Това е с близо 4 милиона лева повече от миналата година. Днес бе публичното представяне на приходите и разходите на средствата, с които ще разполага местната власт за управлението на града и селата. Те бяха представени детайлно от кмета Златко Живков с уточнението, че цифрите са индикативни и неокончателни.

21 милиона 110 хиляди лева е общата държавна субсидия за делегирани дейности, местните приходи са 18 милиона 249 хиляди лева.

С 6,5 милиона лева ще бъдат финансирани основни ремонти на улици, тротоари, обществени сгради, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни съоръжения и паркове. Ще бъде закупена апаратура за комплексна съдова и неврологична диагностика, SMS-система за паркиране и две нови автобусни спирки.

В бюджета са заложени 20 хиляди лева за фонд „Ин витро" и 25 хиляди лева за безплатно пътуване на пенсионерите над 70-годишна възраст.

С 460 хиляди лева са планирани за изработване на иконостас и за иконопис на храм „Свети Дух", както и озеленяване на пространството пред него.

Списъците с обектите за инвестиции и закупуване на активи са направени по близо 20 предложения на различни обществени групи, отправени до кмета и до общински съветници.

 На 21 януари проекто-бюджетът ще бъде разглеждан в комисиите на Общинския съвет. Тогава ще бъде представен и списъка на средствата, с които Монтана ще разполага по европейски програми. На 29 януари е заседанието за гласуването на бюджета от Общинския съвет.