Фокусът на общинското ръководство продължава да бъде подобряването на жизнената среда във Видин

Видин ->

Директорът на ОДМВР – Враца старши комисар Янко Янколов проведе днес среща с кмета на Враца Калин Каменов

Враца ->

Генади Велков: Явно някой има интерес нищо ново да не се създава с участието на СДС

Това коментира за вестник „НИЕ“ председателят на СДС – Видин по повод събитията, случили се преди дни на Националния съвет на партията
Видин ->

Николай Ненчев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Макреш, област Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Венци Пасков присъства на тържествена света Литургия в град Дунавци

За шеста поредна година в град Дунавци отбелязват Томина неделя. Този празник е станал традиция за жителите на града. Тържествената света Литургия бе отслужена в църквата „Рождество на Пресвета Богородица” град Дунавци от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. Сред дошлите в храма бяха много жители и гости на града.
За помен на починалите и за здраве на живите, хората на Дунавци бяха приготвили курбан, осветен и раздаден на  присъстващите. От името на кмета на община Видин Огнян Ценков и от свое име Венци Пасков, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика”, поздрави всички. „Приветствам ви за това, че успявате да съхраните отдавнашните традиции и уважавате православната вяра. Пожелавам ви да бъдете винаги сплотени - и в делници, и в празници, да се грижите за просперитета на своя град, за по-доброто и успешно бъдеще на децата си!” - каза Пасков.
Тържеството завърши с изпълнения на децата от Детска градина „Мир” – гр. Дунавци, певческа група „Росен здравец” и танцов състав към Кметство Дунавци.
На Томина неделя се слага завършека на Великденския празничен цикъл.
Общинска пресслужба