Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещата се състоя в рамките на работното посещение на министъра в област Видин. Красимир Вълчев бе придружен от народния представител Владимир Тошев, областния управител на Видин Албена Георгиева и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

Огнян Ценков изказа удовлетворението си, че министър Вълчев е негов гост в празничния ден, когато училищата изпращат своите зрелостници. По време на разговорите той изтъкна неоценимата помощ от страна на правителството за подобряване на образователната инфраструктура в Община Видин и за превръщането на учебните заведения в по-добро място за обучение и за работа на учителските колективи. Ценков отбеляза, че през 2017 г. Общината е получила 225 000 лв. по Националната програма за оптимизация на училищната мрежа и 350 000 лв. за учебно оборудване на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“; правителството е отпуснало целева субсидия в размер на 1 милион лв. за строително-монтажни работи на сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“; по Оперативна програма „Региони в растеж“ са осигурени около 17 милиона лв. за подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура на две училища - СУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“ и др. Кметът заяви, че най-големият успех и осъществяването на дългогодишната мечта на видинчани е откриването на висше учебно заведение. През 2017 г. в град Видин отваря врати филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и това е резултат от съвместната работа на местната, държавната власт, на академичното ръководство, бизнеса и гражданското общество.

По време на срещата Огнян Ценков сподели с министъра необходимостта от осигуряване на средства за изграждане на физкултурни салони в две видински училища – гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ и ОУ „Иван Вазов“. Красимир Вълчев изрази готовност да обединят усилия за тази цел и пое ангажимент да съдейства.