Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Огнян Ценков се срещна с учениците от ГПЧЕ „Йордан Радичков“, след пристигането им от Страсбург

Отборът на видинската езикова гимназия се завърна от Страсбург, където на 1 и 2 юни участва в Европейското младежко събитие 2018 и бе представител на България в Европейския парламент, в програма ЕВРОСКОЛА.
Кметът на община Видин Огнян Ценков посрещна учениците в залата на Общинския съвет. На срещата присъстваха началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, директорът на училището Любомир Георгиев, учителите Наталия Василева, Валя Александрова, ръководител на евроклуба в гимназията и журналистът Лидия Каменова, която снима филм за БНТ, отразяващ участието на нашите представители в Страсбург. Видинските ученици бяха сред 700-те участници от 21 държави на Европейския съюз. Те презентираха на отличен английски език вдъхновяващ разказ за Видин и България и активно се включиха в провежданите по актуални теми дискусии.
Ценков приветства учениците с думите: ”За мен е изключителна чест да ви поздравя за достойното представяне. ГПЧЕ „Йордан Радичков“ е единственото училище от България, което представи нашата страна на този престижен младежки форум. Радвам се, че имам възможността отново да се срещна с вас и лично да ви изкажа своята благодарност.” Той връчи на всички участници от отбора сертификати като признание за ангажираността им за изграждането на Европейския съюз по време на ЕВРОСКОЛА в ЕП. Сертификатите са подписани от Антонио Таяни – председател на Европейския парламент.
От името на първия заместник–председател на Европейския парламент г-жа Марийд Маккуинс, директорът на учебното заведение Любомир Георгиев, подари на кмета на община Видин Огнян Ценков автентичното знаме на Европейския съюз.
Общинска пресслужба