Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Видин поздрави учениците от ППМГ, участвали в Националните ученически игри

Медалистите от видинската Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” се срещнаха с кмета на община Видин Огнян Ценков в залата на Общински съвет. Те се класираха и заеха призови места на финали от 34-те Национални ученически игри. На събитието присъстваха началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, директорът на училището Румяна Петрова, председателят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова и треньорите на отборите.
Шампионки на България по волейбол на провелия се във  Варна турнир са девойките от група 8-10 клас, с капитан Мила Илиева. Тя е определена за най-добър играч и реализатор с най-много точки по време на състезанието.
Бронзов медал в индивидуалното класиране по шахмат спечели Захари Виденов в група 5-7 клас. Състезанието бе проведено в Бургас.
На финала по лека атлетика в град Сливен Любен Виденов спечели сребърен медал в бягането на 800 метра, а сребърни медалисти от щафетата 4х100 метра са Цветомир Стойчов, Стивън Георгиев, Александър Ковачев и Лазар Ковачев.
Ценков приветства отборите за отличното им представяне: „Искам да ви поздравя с високите спортни успехи, които постигнахте заедно с вашите треньори. Горд съм, че представихте достойно не само вашето училище, но и нашия град. Пожелавам на всички да продължавате да ни радвате и за напред с нови спортни резултати”.
Математическата гимназия е единствената, която през 2018 година класира четири отбора на ученически финали в 34-годишната история на Националните ученически игри. В последните 15 години Видин е сред най-добрите пет града в страната заедно със София, Варна Бургас и Пловдив по общ брой класирани отбори на ученически финали.
Общинска пресслужба