Спортен празник във Видин събра над 200 участници

Видин ->

Николай Андреев, председател на СГЕРБ във Видин: Авторитетът на България, като лидер на Балканите, бе доказан по един безспорен начин

Видин ->

Водна война и сладолед в лагера на The Bridge

Видин ->

Русенският университет е най-доброто висше училище извън София

РУ получи много висока оценка на институционалната си акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Храмов празник във видинското село Бела Рада

Църквата в село Бела Рада носи името на Св. Великомъченик Прокопий. Тя е осветена на 8 юли 2007 година. За да отбележат празника, хората се събраха пред сградата на кметството, заради дъждовното време. Сред поканените гости беше заместник-кметът на община Видин инж. Цветан Асенов. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината Огнян Ценков. „Приветствам ви за инициативата да организирате това събитие и възпитавате у хората уважение към местните традиции и православната вяра. Убеден съм, че и занапред ще работите съвместно за възраждането и развитието на своето селище, за добруването на хората, които живеят тук. Пожелавам на всички да бъдете здрави, да посрещате заедно много хубави празници, да има благоденствие и късмет за вас и вашите семейства!” – пише в адреса.
По традиция на този ден се приготвя курбан, който бе благословен от Видинския митрополит Даниил. Негово Високопреосвещенство извърши водосвет и призова да спазваме традициите, защото те са извор на живот. „Нека св. Прокопий да пълни домовете ви с всички блага, да дава здраве, мир и добруване” – каза владиката.
Верка Монова, кмет на с. Бела Рада, благодари за пожеланията и за съдействието от страна на Община Видин и тази година да бъде осигурена възможност на жителите да отбележат своя духовен празник. След това всички присъстващи опитаха от агнешкия курбан.
Общинска пресслужба