Спортен празник във Видин събра над 200 участници

Видин ->

Николай Андреев, председател на СГЕРБ във Видин: Авторитетът на България, като лидер на Балканите, бе доказан по един безспорен начин

Видин ->

Водна война и сладолед в лагера на The Bridge

Видин ->

Русенският университет е най-доброто висше училище извън София

РУ получи много висока оценка на институционалната си акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Обстановката в област Видин е спокойна

За 10 юли е обявен "зелен" код за област Видин. Количеството на падналите валежи през последните 24 часа в град Видин е 30,6 литра на кв.м. Обстановката в общините на територията на региона е спокойна.
В общините Белоградчик, Кула и Ружинци днес не е имало интензивни валежи. По-обилни валежи са паднали на територията на общините Бойница, Брегово, Видин, Грамада и Димово. Към 11,30 часа интензивността на валежите значително е намаляла във всички общини в областта.
Големите язовири, стопанисвани от „Напоителни системи“ ЕАД – клон Видин имат свободни обеми в порядъка от 28 до 40 % от общия им обем. По-пълноводни в момента са малките язовири, стопанисвани от дружеството.
Няма значително повишение на водните нива в реките и коригираните речни участъци на територията на областта.
По данни на Оперативния дежурен към Община Видин, до 11,15 ч. днес няма подадени сигнали за възникнали наводнения в населени места на територията на община Видин.
Преди обяд е подаден сигнал за наводнен склад в ОКС – Видин. Изпратен е екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и сигналът е обслужен.
Във ВиК – Видин няма получени сигнали.
Екипите на ВиК и Пожарна безопасност имат готовност за реакция в случай на подаден сигнал.

Областна пресслужба