Извеждат учениците от Математическата и СУ „Цар Симеон Велики“ в други сгради

Видин ->

Огнян Ценков откри първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ във Видин

Видин ->

Професия: Футболен съдия

Видин ->

Младежи ГЕРБ - Видин поставиха табели-послания към шофьорите

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Поредна среща в Община Видин с Инициативния комитет от град Дунавци

Заместник-кметът на община Видин инж. Цветан Асенов се срещна с представители на Инициативния комитет от град Дунавци по тяхна молба, във връзка с възстановяване дейността на  животновъдна ферма в близост до населеното място. На срещата присъства Деница Славкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите – Монтана (РИОСВ).
Инж. Асенов припомни, че намерението на новите собственици на обекта е той да заработи отново като свинеферма и даде думата на представителите на Инициативния комитет. Накратко те обясниха притесненията си и зададоха конкретни въпроси към Деница Славкова. Жителите на Дунавци се опасяват от евентуалното замърсяване на  въздуха и почвата с вредни емисии в бъдеще, вследствие работата на животновъдната ферма.
Директорът на Регионалната инспекция отговори на всички въпроси и разясни някои подробности относно предприемането на действия, регламентирани от закона във връзка с опазване на околната среда и здравето на хората.
На срещата двете страни изразиха готовност да продължат диалога при желание от страна на Инициативния комитет, както с РИОСВ - Монтана, така и с всички други заинтересовани държавни и общински институции. Стана ясно, че ще бъдат спазвани всички законови разпоредби без компромиси.
Преди седмица беше проведена още една работна среща, на която присъстваха кметът на община Видин Огнян Ценков с част от ръководния си екип и експерти от Общината, директорът на Регионалната здравна инспекция, представители на Областната дирекция по безопасност на храните и Областната дирекция „Земеделие”, имащи отношение по темата.
Общинска пресслужба