СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Нова мода в Монтанско: Изчезват адресни табели на улици и номера на къщи

Деца ги продават в нета

Нова мода в Монтанско се забелязва последните месеци, съобщиха потърпевши. Периодично и в Монтана, и в Чипровци изчезват метални табели на улиците и номера на къщите. Изненадващо, някои от тях се появяват в различни безплатни сайтове за продажба, и колекционери на тебели ги купуват. Най-често продавачите са деца, информират от полицията.

Първият заловен продавач на табели се оказа 16-годишен младеж от Монтана. С.Ц е бил задържан от полицията в Монтана, съобщават днес в официалния си бюлетин ОДМВР-Монтана. При проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък - Чипровци са установили крадеца на 44 метални табели - 16-годишният С.Ц.

Всичките табели са откраднати от Чипровци. Някои от тях вече са били продадени от момчето. Останалите, броят на които не се уточнява, са върнати на Община Чипровци, съобщават от полицията.

Табелите са изчезнали в дните от 15 до 30 юли, уточняват полицаите. Изчезналите 44 адресни табели от различни улици на територията на град Чипровци са собственост на Община Чипровци. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. По случая е образувана преписка по чл. 194, ал. 1 от НК в РУ – Монтана. Материалите по случая предстои да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Монтана.  

ГАЛЯ Петрова