Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

Детска градина в Монтана отвори врати след цялостна промяна

Монтана ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Монтана отчете инвестициите в селата от общината

Ремонти за близо половин милион лева са на приключване в 23-те села на община Монтана за този строителен сезон, съобщи кметът Златко Живков. Обновени са сгради на читалища, кметства и църкви, извършени са ремонти и на улици. До края на септември ще бъде завършен и грубият строеж на църквите в Крапчене, Войници и Долна Рикса.
В село Благово и Сумер са направени площадки за спорт. Ремонтирани са сградите на читалищата в Горно Церовене, Вирове, Крапчене, Славотин, Стубел и Сумер. Иконостасът на храм „Свети Свети Кирил и Методий“ в Трифоново е на етап монтаж и художниците довършват  иконите за него. В Смоляновци е ремонтиран покривът на училището, здравната служба и църквата. В Габровница е направен основен ремонт на сградата на кметството и на покрива на детската градина. В Николово е обновен пенсионерският клуб.
За всичките 23 села са отделени средства за ремонт на сградите на кметствата и на улици.
Единственото село без читалищна сграда е Белотинци. От общинския бюджет са определени 30 хиляди лева за закупуване на сградата на НАРКООП в селото и преустройството й в читалище. Заради съдебни спорове по собствеността, сделката не е направена досега, уточни кметът Живков.
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет не е одобрила досега нито едно исканията на Община Монтана за почистване на речни корита, на дерета, за ремонт на язовири, мостове и улична настилка. Пороите тази година са нанесли щети в 20 от селата на общината. Всичките предложения са подкрепени със становище от Областна администрация, но засега няма отпуснати средства. Община Монтана е инвестирала 81 хиляди лева за неотложни възстановители дейности в селата Вирове, Д.р Йосифово и Трифоново.