СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител Албена Георгиева присъства на първа копка на нова детска градина в село Бело поле

Новото детско заведение се изгражда със средства от бюджета на община Ружинци

Областният управител на Видин присъства на първа копка на нова детска градина в село Бело поле, община Ружинци. Новото детско заведение се изгражда със средства от общинския бюджет и стойността на инвестицията е 191 000 лева. Според кмета на община Ружинци Александър Александров за около година, сградата ще бъде готова и обзаведена.

Областният управител Албена Георгиева се обърна към кмета и гостите като подчерта, че за изминалите три години резултатите в община Ружинци наистина са видими. „Когато в една такава малка община хората са заедно, когато са гласували доверие на един деен кмет, какъвто е Александър Александров, тогава всички съвместно работят за доброто бъдеще на общината“, каза Георгиева. Областният управител подчерта, че първата копка за изграждане на новата детска градина е събитие не само за община Ружинци. „Това е нещо, което трябва да послужи за пример на всички, че наистина когато хората са обединени, сами правят живота си по-добър“.

Албена Георгиева пожела спорна работа и много бъдещи успехи, като увери кметът на общината, че и занапред ще има подкрепата на държавата, защото работещите хора трябва да се подкрепят.

Бело поле е третото по-големина населено място в община Ружинци с население около 900 човека. Старата детска градина, която е със запълнен капацитет от близо 30 деца е амортизирана и е строена преди повече от 50 години, допълни Александров.

Областна пресслужба