СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител на Видин присъства на откриването на новата академична учебна година на филиалa на Русенския университет

Във Видин днес официално бе открита новата академична учебна година във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Повече от 400 студенти започват учебната година в най-младия филиал на Русенския университет.

С приветствие към всички се обърна областният управител на Видин Албена Георгиева, която подчерта, че разкриването на висше учебно заведение във Видин е мечта на поколения видинчани. Георгиева изказа своята благодарност към академичното ръководство на университета и към всички, с чиито усилия филиалът е факт. „Искам още веднъж да благодаря на всички за това, че повярвахте в бъдещето на видинския филиал и положихте огромни усилия той да бъде разкрит и да работи ефективно“, каза Албена Георгиева. Областният управител поздрави и всички студенти за избора им да се обучават във Видин. „Русенският университет е един от най-престижните в България, университет, който е сред първите 10 в класацията на висшите учебни заведения в страната ни. Поздравявам Ви за избора да се учите, да трупате знания и опит именно тук – в родния ни град“, подчерта Албена Георгиева.

Студентите и гостите бяха поздравени от кметa на община Видин Огнян Ценков, както и от началникa на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. Новата учебна година бе открита от ректора на университета, член кор. проф Христо Белоев на тържествената церемония. Учебната 2018/2019 г. е третата учебна година във видинския филиал на Русенския университет. Новоприетите студенти във Видин през тази година са 140 и те ще се обучават в шест специалности. „От тази година е открита и нова педагогическа специалност във Видин - "Български език и история", към която интересът е много голям. Всички специалности във филиала на Русенския университет във Видин са съобразени с потребностите на региона. Новото през тази учебна година е първата магистърска програма, която е педагогическа и е съобразена с нуждите на Видинския регион от учители. Броят на обявените места на филиала във Видин е запълнен, но имаме още възможности за допълнителни места, тъй като има капацитет за това в университета“ , каза проф. Белоев.

На събитието присъстваха още заместник областният управител Анжело Методиев, кметът на община Видин Огнян Ценков, цялото академично ръководство на висшето учебно заведение, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, представители на държавни и местни институции, граждани и гости, както и студенти.

 

Областна пресслужба