СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Видин бе гост на церемонията за откриване на новата учебна година във филиала на Русенския университет

На откриването присъстваха член-кореспондент проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, проф. д-р Велизара Пенчева - председател на Общото събрание на университета, Албена Георгиева – областен управител на Видин, Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието, Генади Велков – председател на Общински съвет – Видин, представители на академичното ръководство, на държавни и обществени институции, директори на училища, учители, студенти.

Кметът на община Видин Огнян Ценков поднесе приветствие по повод началото на академичната 2018/2019 учебна година. „Днес виждаме резултата от целия труд, от обединените усилия на местната и държавната власт, на бизнеса, на гражданското общество, на академичното ръководство на Русенския университет. Заедно осъществихме дългоочакваната мечта на всички нас, видинчани – да имаме редовна форма на обучение на висше учебно заведение“ – каза Ценков. Той подчерта, че Община Видин обръща сериозно внимание както на средното образование, така и на висшето образование, осигурявайки необходимите средства и подкрепа. „Винаги съм казвал, че най-голямото богатство, което имаме – това са хората. А най-ценното са младите хора и децата, защото те са нашето бъдеще“ – заяви кметът. Ценков отбеляза, че филиалът във Видин се развива най-добре от всички висши учебни заведения в цялата страна. Той поздрави студентите и изрази убеждението си, че те ще получат необходимите знания за своето бъдещо професионално развитие и ще се реализират там, където пожелаят. И призова: „Никога не забравяйте, че Видин е вашият град и той ви очаква отново. На добър час!“

Проф. Белоев благодари лично на кмета Огнян Ценков и на всички, които са съпричастни към направеното във Видин и за това, че продължават да подпомагат процеса на развитие на филиала. Той обяви, че към момента във филиала има 140 първокурсници, които започват учебната година. Ректорът на университета каза, че в отговор на потребностите на региона тази година е разкрита нова педагогическа специалност, към която има много голям интерес. Проф. Христо Белоев благодари също на Регионалното управление на образованието и на директорите на средните училища за сериозната подкрепа и в аванс пожела щастлива и успешна нова учебна година.

Приветствия поднесоха още областният управител Албена Георгиева и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. Директорът на Филиал Видин Момчил Станков съобщи, че поздравителни адреси са получени от народните представители Владимир Тошев, Росен Живков и Филип Попов и благодари на всички, които са уважили тържественото събитие.

Общинска пресслужба