Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Съставите към Младежкия дом в Монтана с успешни изяви в страната и чужбина

Обогатени с нови впечатления и заредени с положителни емоции се завърнаха от участията си във фестивали формациите на Младежкия дом група “Пъстренец Jr.”, ансамбъл ”Младост” и Мажоретен състав.
Гласовитите певци от групата на Асен Асенов участваха заедно с други състави от Монтанска област във фестивала „Морско конче” в южната ни съседка. Те се изявиха на гръцка сцена в курорта Паралия  Катерини с два вечерни концерта, изпълнявайки разнообразни песни от богатия си репертоар. Публиката, предимно български, сръбски и руски туристи, ги подкрепяше с аплодисменти, сподели ръководителят им.
В 35-ото Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави участваха и атрактивните мажоретки на Младежкия дом в Монтана, подкрепени от Духовия оркестър „Дико Илиев” към читалище „Разум 1883”. В Ботевград те гостуваха на 28-и и 29-и септември и се конкурираха с местни състави и състави от гара Елин Пелин, гр. Елин Пелин, Плевен, Враца, Габрово и Троян. Забележителното, освен дефилетата и хубавата музика, бе и инициативата за посаждане на дърво, преди откриването на фестивала, от всеки състав. „Програмата бе наситена, а организацията на ниво. Колективът получи награда - статуетка и грамота за участието си” - сподели хореографът Луиза Стефанова, която също така благодари на Община Монтана за предоставения транспорт.
На 29-и 30-и септември на фестивал „В сърцето на Тракия” в Стара Загора бяха и танцьорите от ансамбъл”Младост”. Общо 9 групи от региона и страната разлюляха старозагорската сцена с кръшни хора. В първия ден ансамбълът от Монтана представи арканул и челе уне на открита сцена, а на следващия ден в Младежкия дом на Стара Загора имаше открити уроци за разучаване на характерни за различните етнографски области народни хора. Нашенците показаха „Лево оро” по мелодия на Берковската духова музика, а научиха нови варианти на боалийско хоро и щеркольовата.
Десислава Димитрова, Общински младежки дом - Монтана