Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

И ротарианците в Монтана участват във възстановяването на статуята на Диана

Ротари клуб – Монтана ще дари 6 хиляди лева за възстановяването на статуята на Диана, съобщи секретарят на клуба Евгени Николов на среща със зам.-кмета на общината Тихомир Антонов и настоящия дистрикт- говерньор на организацията в България Веселин Димитров. Посещението му в Монтана е част от програмата от срещи в 88-те клуба в страната. От 11 години България е самостоятелен дистрикт в Ротари Интернешънъл.
Пред журналисти Димитров отново припомни шестте основни зони, в които Ротари клуб развива дейностите си – мир и предотвратяване на конфликти; майчино и детско здраве; превенция на заболявания; образование и грамотност; чиста питейна вода и хигиена; и икономическо развитие и общност.
Сред най-добрите примери за реализирани проекти на Ротари Димитров представи „Брой до десет" за намаляване на агресията сред децата и възрастните, и „Скрининг и превенция на карцинома на женската гърда",  свързан с профилактика и ранната диагностика.
Ротари клуб – Монтана е създаден през 1996 година. Сега в него членуват 18 души. Има трима почетни членове. Стойността на проектите, които клубът е реализирал в полза на общността се изчислява на около 300 хиляди лева, заяви паст президентът на клуба д-р Людмил Антов. Направени са детска и шахматна площадки, чешма, градски часовник, поставени са светещи пътни знаци около всички училища, подпомогнат е дома за възрастни хора с увреждания в Горна Вереница. Благодарение на подкрепата на Ротари клуб – Монтана четирима младежи са продължили образованието си в университет.
За организиране на среща между двата дистрикта на България и Сърбия с мото: „Да запазим мира на Балканите", Ротари клуб – Монтана е получил награда от  президента на Ротари Интернешънъл, припомни Мая Владимирова паст президент на клуба по времето на срещата. Това е и най-голямото ни отличие, уточни тя.
Общинска пресслужба