Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

40 от най-малките жители на Монтана влизат в по-топла и красива сграда

В изцяло обновена сграда вече се отглеждат малките момиченца и момченца от Детска ясла № 3 „Маргаритка" в Монтана. Заведението се намира в Живовския квартал и е построено преди 41 години.
Празникът в Детската ясла започна с водосвет, отслужен от отец Николай и отец Емил от храм „Свети Свети Кирил и Методий".
„Тук, където искаме да посеем любовта в душите на тези деца, всичко трябва да бъде перфектно“, заяви отец Николай след богослова за деца, родители, възпитатели и всички хора от Монтана.
На сградата е направена външна топлоизолация, ремонт на покрива и хидроизолация. Подменени са дограмата, електрическата и мълниезащитната инсталации. Боядисана е фасадата.
„Това е най-значителното обновяване на яслата от построяването й досега. За две години инвестирахме 344 хиляди лева, за да променим условията за отглеждане и възпитаване на децата тук", заяви кметът на общината Златко Живков и обяви, че в следващ етап щебъде възстановен и вътрешният басейн.
Директорката на Детската ясла „Маргаритка" Йорданка Каменова благодари на всички за направеното, за търпението и сравни яслата с дворец на красотата, в който всички служители ще продължат да даряват на децата много грижи, любов и търпение.
Близо 150 хиляди лева са средствата, осигурени за енергоспестяващи мерки от Министерството на труда и социалната политика по Програма „Красива България“, останалите 194 хиляди лева са инвестиция от бюджета на Община Монтана.
В Детска ясла №3 работят 7 медицински служители и 17 възпитатели. Те се грижат за 40 деца в три групи - от 10 месечни бебета до 3 годишни момиченца и момченца. Само тази забавачница в града поддържа оздравителна група. В нея има 8 деца.
Общинска пресслужба