Видин се включи в Похода за свобода в подкрепа на борбата с трафика на хора

Видин ->

Кметът на Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство

Видин ->

Видински деца се включиха в Седмицата на програмирането

Видин ->

Пътуващата изложба „16 фотоесета „Другото лице на воините ни“

Откриването ще бъде на 22 октомври от 17:00 часа в музей „Кръстата казарма“. Изложбата е част от Националния календар посветен на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Актуална информация за резултатите от работата на полицията във Видин

Старши комисар Петър Коцин – директор на Областна дирекция на МВР – Видин (ОДМВР), и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“, представиха днес актуална информация, свързана с работата на служителите на реда в региона.
От 1 януари до 30 септември 2018 г. в област Видин са регистрирани 862 криминални престъпления. За същия период на 2017 г. броят им е бил 884. За деветмесечието на тази година разкриваемостта възлиза на 59.86%. За същия период на 2017 г. разкриваемостта на криминалните престъпления е била 56,67%. От януари до септември са извършени 307 престъпления срещу собствеността – разкрити до момента от тях са 132; кражби 248 – разкрити са 116; седем грабежа – разкрити от тях три; осем посегателства срещу МПС – разкрито едно; 10 телефонни измами – разкрити две от тях; 14 палежа – разкрити четири от тях; едно умишлено убийство, което е разкрито и 36 наркопрестъпления. През деветмесечието на 2018 г. са иззети общо 119 226 къса цигари, около 217 кг нарязан тютюн и 2 161 литра алкохол без бандерол.
През месец септември т.г. броят на регистрираните криминални престъпления в региона е 75, при 97 през месец септември 2017 г. 44,33% е разкриваемостта през септември тази година, същият месец на миналата година е възлизала на 35,5%.
12 престъпления против собствеността, шест кражби, един грабеж, един палеж и 6 наркопрестъпления са регистрирани през миналия месец. 62-ма са установените извършители на престъпления, в т.ч. и на престъпления от предходни периоди. 51 от тях са мъже, 11 жени и 9 малолетни и непълнолетни.
77 специализирани полицейски операции по различни направления на дейност са проведени на територията на региона през месец септември. Извършени са 24 проверки на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и 45 проверки на заложни къщи и други обекти. Иззетите количества нередовна акцизна стока през миналия месец са 4954 къса цигари, почти 22 кг нарязан тютюн и 196 литра алкохол без бандерол.
„Специализирани операции и постоянни проверки за противодействие на незаконната сеч провеждаме на територията на Видинска област от края на месец август“, посочи директорът на ОДМВР. Традиционно, преди началото на отоплителния сезон, случаите на незаконен добив на дървесина се увеличават. От последните дни на август до първите дни на октомври полицаи от трите районни управления, съвместно със служители на горското стопанство, са иззели над 150 кубика незаконно добита дървесина при проверки в районите на видинските села Арчар и Новоселци, и в землищата на населени места на териториите на РУ-Кула и РУ-Белоградчик.
„Продължаваме работата по утвърдената вече организация за ежеседмични посещения и срещи в малки населени места на областта от мобилните групи на областната дирекция, включващи служители от криминална и охранителна полиция“, уточни старши комисар Коцин. „Както знаете вече, започна и учебната година за новия випуск на три Детски полицейски академии – в Белоградчик, Кула и Брегово. Превантивната работата на полицейските служители сред учениците е важна, а тяхната сигурност и безопасност, са постоянно във фокуса на нашето внимание“, посочи още директорът на полицията.
От януари до септември 2018 г. на територията на област Видин са възникнали 338 пътнотранспортни произшествия, със седем жертви и 57 ранени. Най-голям брой пътни инциденти през този период са възникнали на територията на община Видин – 191 катастрофи с 3 жертви и 37 ранени, посочи главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция.