СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Половин тон нелегален алкохол откриха митническите служители при две проверки в Лом и в Монтана

Екипи на митнически мобилни групи задържаха половин тон нелегален алкохол при две проверки в частни имоти в Лом и в Монтана, съобщиха от Агенция „Митници“.
При проверка на 10 октомври, в къща с двор в Лом, митническите служители открили в мазето и в пристройка към къщата 146 литра жълта течност с мирис на етилов алкохол, разпределена в пластмасови туби с вместимост от 10 и 11 литра. От пресцентъра на Агенция „Митници“ посочиха, че в рамките на проверката собственикът на имота не е представил документи, удостоверяващи плащането на акциз според Закона за акцизите и данъчните складове
При проверка на 11 октомври в частен имот в Монтана митническите служители открили в избеното помещение на къщата пластмасови туби от 5 и 11 литра, съдържащи безцветна и бледожълта течност с мирис на етилов алкохол. Откритото общо количество е 360 литра. От Агенция „Митници“ съобщиха, че измереното на място алкохолно съдържание на течността е от 40 до 70% vol. Собственикът на имота не е представил документи, за произход или платен акциз, като заявил пред проверяващите, че е търговец на плодове и от непродадена стока направил ракия.
От откритите акцизни стоки са взети проби за лабораторен анализ. Предстои по случаите да бъдат образувани административнонаказателни производства.