СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Вдигат старите автомобили в Монтана с нова техника

Нов специализиран камион за комунални дейности бе доставен в Монтана. Той разполага с кран за вдигане на стари коли и контейнери за зелени отпадъци, уточни кметът на община Монтана Златко Живков. Товарният автомобил е немски с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до 3 тона. Техниката е на стойност 229 хиляди лева. Със същите специализирани камиони работят от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.
Досега в различните зони на Монтана са описани близо 300 коли извън употреба и без регистрационни номера. Те ще бъдат извозвани на паркинг, които е обособен в района на автопазара в града.
Предстои среща между ръководствата на Общината и Районното полицейско управление за обсъждане на промените в наредбата за опазване на обществения ред. така че действията на службите да са законни, съобщи още Живков.
Тази година общинските власти започнаха мащабна кампания за премахване на незаконни постройки и стари автомобили от обществените площи в Монтана. Действията бяха предизвикани от разпореждане на прокуратурата в началото на август.
Общинска пресслужба