СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

МРРБ ще финансира ремонта на ВиК мрежата в Лом с още 2,7 млн. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще финансира с още 2,7 млн. лв. ремонтни дейности по водопроводната мрежа в Лом. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на Министерството за следващата година. Те ще бъдат инвестирани в първите два от общо четири етапа на проекта за подмяна на напорен водопровод, съобщиха от МРРБ.
От ведомството посочиха, че темата за честите аварии в Лом е била дискутирана на среща на 23 октомври между министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков, кмета на общината Пенка Пенкова и народния представител Дилян Димитров.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече осигури над 1,4 млн. лв. на Община Лом за подобряване на ВиК услугите в града по 2 проекта, на база сключени споразумения. С тях се финансира работата по подмяна на довеждащия водопровод, водоснабдяващ общинския център и още няколко села, който е силно амортизиран и аварира често.
Актуализацията на проекта за реконструкция на цялото трасе на водопровода също е финансирана от МРРБ, като за нея през 2015 и 2016 г. е осигурено финансиране в размер на общо 70 000 лева.