СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Ремонтът на пътя Лом – Монтана върви по план

Ремонтът на републиканския път II-81 Лом – Монтана върви по план, заявиха народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров и кметицата на община Лом Пенка Пенкова, които инспектираха обекта.
Първият етап включва основен ремонт на участък от 1,1 км - от края на кв. „Младеново“ до разклона за Монтана и Вълчедръм. В момента се извършва разваляне и раздробяване на цялата пътна конструкция и достигане до земното легло на голяма дълбочина от съществуващото ниво на настилката и изграждане на нова пътна конструкция, банкети и дренажи, а след това предстои цялостно асфалтиране.
Вторият етап от близо 2 км предвижда основен ремонт на ул. „Софийска“ – от края на кв. „Младеново“ до кръговото кръстовище с републикански път II-11 Видин – Козлодуй, след моста на река Лом.
Основният ремонт на път II-81 Лом - Монтана се финансира с 3,5 млн. лв. от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ремонтът ще се извършва без прекъсване, при подходящи климатични условия, и ще продължи и през следващата година.
По план върви и ремонтът и на републиканския път ІІ-11 в участъка от Добри дол до Орсоя. Изгражда се нова пътна кострукция в компрометираните участъци, изкопи за водостоци и напречни отводнители, а след това и асфалтиране.