СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Петима гимназисти управляваха община Монтана днес

Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана работи на терен като кмет на общината за ден. Момичето инспектира заедно с кмета Златко Живков ремонтът на актовата зала в сградата на училището, в което учи.
„Впечатлена съм от динамиката, отговорността и взимането на много решения в различни области, които се налагат в ежедневието на един кмет", заяви Енея пред журналисти.
Инициативата „Мениджър за един ден" се провежда за 17 поредна година от Джуниър Ачийвмънт България. Този път надслова на събитието е „Вдъхнови бъдещето". Петима ученици влязоха на работа за един ден на 30 октомври в Oбщина Монтана. На заместник-кметските позиции застанаха Галя Петрова, Цветелина Петрова и Емил Георгиев – всичките от 11 клас на Финансово стопанската гимназия /ФСГ/ в града. Секретар на Oбщината бе Ралица Николова – също от ФСГ.   
За кратко време те се запознаха с основните задачи, които решава ръководството на Oбщината в управлението на европейските проекти, административните услуги, градоустройството, чистотата, общинската собственост, хуманитарните дейности, международното сътрудничество и най-вече с планирането на проекто-бюджета за 2019 година.
Участниците в инициативата освен сертификат, получиха от кмета на Монтана Златко Живков туристически раници, оборудвани с термос, малко шалте, шапка и бутилка за вода.
Общинска пресслужба