СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Френският посланик в Монтана: „ Участвайте в конкурса ни „Екообщина"

Община Монтана трябва да кандидатства с добрите си практики в  управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото  управление на битовите отпадъци. заяви френският посланик Ерик Льобедел на среща с кмета на Златко Живков.
Дипломатът посети Монтана, придружаван от съпругата си Брижит Вала-Льобедел по покана на областния управител Росен Белчев. Програмата му включваше посещение на Клисурския манастир, среща с кмета Живков и с ученици от езиковата гимназия.
Визитата е едно от събитията, организирани във връзка с комуникационната стратегия на българското европредседателство.
На срещата в Община Монтана освен домакините присъстваха народният представител Ирена Димова - член на групата за приятелство България – Франция в Парламента, председателят на Общинския съвет Иво Иванов, заместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков.
Посланик Льобедел бе запознат с исторически, културни, социални и икономически особености на региона и общината. От своя страна той прикани  кметът Живков да кандидатства с добри практики в конкурса "Екообщина", който френското посолство организира от три години.
„Ние имаме добри екипи от експерти, които могат да оценят вашия напредък в опазването на околната среда", заяви френския посланик.
Той и съпругата му присъстваха на музикално поетична вечер в Младежкия дом в Монтана. В рецитала „Любов – пламък бял...", композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова представиха популярни стихове от българската и френската любовна лирика, музикални теми и песни от филми и мюзикъли.
Общинска пресслужба