СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Над 2500 деца и родители са ползвали центъра за обществена подкрепа в Монтана

Почти 90 на сто от 210-те деца, жертви на трафик и насилие, сега са в семействата си

Със специалната награда „Спасител на детството" на Националната асоциация по приемна грижа, много подаръци и сърдечни пожелания служителите на  комплекса за социални услуги в Монтана отпразнуваха 10-годишнината от създаването му.  
Две от общо 21 социални услуги, които предоставя Община Монтана, се намират в този комплекс – това са центъра за обществена подкрепа и кризисния център за деца, жертви на трафик и насилие.
„Комплексът за социални услуги е един от успешно реализираните ни проекти, започнал като инициатива на обществена организация и преминал в държавно делегирана дейност. Добрата новина е, че в бюджета за  2019 година ще има повече средства за социални дейности. Увеличението в издръжката им е с 13 на сто", съобщи кметът на Монтана Златко Живков в обръщението си към служители и гости.  
„Ако конкуренцията ражда качеството, то партньорството създава резултатите и специалната награда „Спасител на детството", с която бяхме удостоени е доказателство за това", заяви директорът на комплекса Тони Тодоров.
От 2008 година досега в центъра за обществена подкрепа са обхванати 2527 деца и родители. Работено е по 1321 случая, свързани с изоставяне, насилие, отпадане от училище, придобиване на родителски умения. Проведени са обучения на над 500 кандидат осиновители и кандидат приемни родители.
В кризисния център на комплекса за 10 години временно са настанени 210 момичета и момчета, жертви на трафик, насилие, сексуална експлоатация и принуждавани да просят. 185 вече живеят в семейна среда.
Общинска пресслужба