СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Във Враца фотоизложба представи живота и творчеството на великия композитор Александър Танев

Изложба „Дух и слово”, посветена на 90 години от рождението на бележития български композитор Александър Танев, бе открита във фоайето на Градската концертна зала във Враца. Официален гост на културната проява бе кметът на общината Калин Каменов. Експозицията включва 10 пана със снимки и документални данни за видния творец. Фотоизложбата представя Александър Танев, не само в ролята му на композитор, но и на общественик, хоров деятел и професор в Музикалната академия.
На откриването присъстваха още дъщерята на композитора проф. д-р Борислава Танева, заместник-ректор на Музикалната академия, внуците Марта Танева и Алекс Атанасов, както и неговата снаха Албена Танева -  доцент по политология в Софийския университет.
Празничната програма продължи с концерт  на Симфониета – Враца и прожекция на филм, посветени на жизнения и творческия път на композитора.
Културното събитие е част от празничната програма на Община Враца по повод Деня на народните будители и се реализира с помощта на Софийска община по програма „Култура“.
Общинска пресслужба