СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Николай Цветанов от Видин грабна втората награда от кампанията „Влез в час с данъците 4“ на НАП

Николай Цветанов, ученик от ПГ „Асен Златаров“ в гр. Видин, грабна втората награда в поредния сезон на образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“. С правилните си отговори на теста за здравното осигуряване в Република България Николай си спечели нова игрова конзола Sony PlayStation 4 SLIM. Днес той получи наградата си лично от г-жа Ирена Илиева, директор на офиса на НАП във Видин, а на церемонията присъстваха и г-жа Мариета Георгиева, директор на ПГ „Асен Златаров“ и г-жа Наталия Крумова, представител на РУО - Видин.
Националната агенция за приходите провежда образователния си проект за четвърта поредна година. В рамките на последното издание активно се включиха всички средни училища от област Видин. Лекторите от офис на НАП – Видин изнесоха над 100 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки пред почти 3000 ученици от 8 до 12 клас.
Тази година кампанията променя своя формат, за да бъде още по-близо да навиците и интересите на учениците. Лекциите, които ще изнасят служителите на НАП в класните стаи, ще включват видео-материал, който представя данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.
Междувременно на интернет платформата www.vlezvchas.bg вече стартира играта с въпроси и отговори по различни теми. Във викторината могат да участват всички учащи на възраст между 14 и 18 години. Тези от тях, които имат профили от предишните сезони на проекта, не е нужно да правят нова регистрация. Всеки тест за награда е достъпен в сайта в продължение на 2 седмици. Третият тест на тема „Социално осигуряване“ вече е публикуван и може да бъде решаван от учениците до 28 ноември включително. А на 29 ноември ще стане ясен следващият късметлия с награда от приходната администрация.  
В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“ НАП ще раздаде 10 големи награди – 2 игрови конзоли, 2 гейминг системи за виртуална реалност, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.
„С изнасянето на уроци пред учениците, с разясненията за необходимостта от плащане на данъци и осигуровки и вредите от сивата икономика, приходната агенция си постави за цел да промени възприятията на младите хора и да ги подготви за предстоящия им досег с финансовата система. И към настоящия момент определено мисля, че сме успяли. Можем да се похвалим с много активното участие на видинските ученици в игрите на НАП, където свои профили създадоха над 60 ученици. Спечелените награди ми дават повод да се гордея с децата на Видин“, заяви при награждаването г-жа Ирена Илиева, директор на Офис на НАП – Видин.
МИЛЕНА Борисова