СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Кметът на Враца участва в международен форум в Хелзинки

На международен конгрес в Хелзинки, Европейската народна партия ще избере водещия си кандидат за изборите за европейски парламент през 2019 година. В ръководената делегация от министър-председателя Бойко Борисов участва и кметът на община Враца Калин Каменов, който е единственият градоначалник от Северозападна България, с право на глас. По време на срещата делегатите ще избират между председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателя на ЕИБ Александър Стуб.
В рамките на конгреса на най-голямата партия в Европа – ЕНП, делегатите ще приемат общи позиции по важните за Европа теми, сред които – сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места.
На срещата присъстват над 2000 представители от 40 държави.
В тридневния форум участват още: българските евродепутати от ЕНП, европейският комисар Мария Габриел, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и кметове на най-големите общини от страната.
Общинска пресслужба