СУ „П. Р. Славейков“ – Видин отбеляза своя патрон и Световната седмица на предприемачеството

Видин ->

Пътни полицаи гостуваха на ученици от видинската езикова гимназия

Видин ->

Корнелия Нинова във Видин: Решени сме кардинално да променим модела на управление на страната

Видин ->

„Другото лице на воините ни“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри фотоизложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Видин - домакин на международна среща за развитие на социалната инфраструктура

Видин беше домакин на международна среща за развитие на социалната инфраструктура. Четвъртата работна среща „Източна социална мрежа” се проведе в Община Видин с участието на представители на социални служби и социални услуги от Видин - България, Зайчар - Сърбия и Калафат - Румъния. Форумът е организиран от Фондация „Подкрепа за реализация” – Видин, Сдружение „Добро дърво” – Зайчар и със съдействието на Община Видин.
Заместник-кметът Венци Пасков приветства гостите и представи основните дейности в областта на социалната политика на Община Видин: „На територията на общшната са разкрити и функционират 22 социални услуги, 18 от тях се предоставят от неправителствени организации като външни доставчици.  Дейностите са свързани с възможности за общуване, предоставяне на медицински грижи, почасови услуги в домашна среда, консултиране по отношение на децата в риск, лицата с увреждания и възрастните хора. Важна част от нашата социална политика е участието и реализирането на проекти, финансирани по национални и европейски програми като: „Грижа в семейна среда за лицата в неравностойно положение”, „Топъл обяд”, „Устойчиво развитие на услугите за социално включване” и други” – каза Пасков. Той изрази удовлетворение от взаимодействието с всички партньори, както и от затвърждаване обмена на добри практики и работещи модели в областта на социалнта сфера.
Срещата продължи с предствяне дейността на всяка една от присъстващите организации и институции, както и възможности за реализиране на съвместни инициативи, участия с общи проекти в трите трансгранични региона.
Гостите посетиха и се запознаха с работата на доставчици на социални услуги в град Видин.