Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Видин ->

Екозона за отдих и игри направиха в село Ружинци

Видин ->

Александър Александров, кмет на община Ружинци: 2021 е годината на мащабните строежи в община Ружинци

Видин ->

363 са първокласниците в община Видин

Видин ->

Вие сте тук

Правителството отпусна на Община Враца близо 110 000 лева

537 890 лева осигури Правителството на вчерашното (26 март) извънредно заседание за три общини в страната, сред които е Община Враца. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

 На община Враца се отпускат близо 110 000 лева. С 79 000 лева ще бъдат изградена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в с. Баница. „С тези средства ще се реши един дългогодишен проблем в селото, който беше активиран през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и трябва да се изгради подпорна стена, защото в противен случай се застрашават два жилищни имота и има опасност от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово“, заяви кметът на село Баница Владимир Вълов. Кабинетът предостави още 29 327 лева на Община Враца за ремонт на покрива на административната сграда на ул. „Георги Бенковски“ №13 в града.

По бюджета на Община Ботевград се предоставят 184 200 лева за възстановяване на мост в село Новачене. За авариен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - с. Бел Камен се предоставят 245 360 лева на Община Якоруда.

„Продължаваме да подпомагаме всички общини в страната. Реагираме при необходимост и веднага взимаме бързи и адекватни решения“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

 

Share