Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Видин ->

Екозона за отдих и игри направиха в село Ружинци

Видин ->

Александър Александров, кмет на община Ружинци: 2021 е годината на мащабните строежи в община Ружинци

Видин ->

363 са първокласниците в община Видин

Видин ->

Вие сте тук

Във Враца досега са премахнати над 550 изоставени автомобила

Продължава премахването на неизползваеми автомобили във Враца, съобщиха от общинската администрация. От там уточниха, че до момента са премахнати над 550 превозни средства в града. На 6 април общинският инспекторат и полицията са премахнали поредния излязъл от употреба автомобил, паркиран на общински терен в района на ул. „Струма“.
От Община Враца обясниха, че крайната мярка е заради неизпълнение на предписанията за преместването му от собственика в установения срок. И припомнят, че експертите от Инспектората поставят специални стикери на автомобилите, които не са преминали технически преглед последните три месеца и са разположени върху терени- общинска или държавна собственост. След поставянето на указателните стикери, собствениците на превозните средства разполагат с едномесечен срок, в който да ги преместят в имот – частна собственост. При неизпълнение на разпоредбите, автомобилът се извозва принудително от лицензиран оператор, в депо за вторични суровини. Ако собственикът на извозеното МПС не го потърси в 14-дневен срок, то ще бъде разкомплектовано.
Целта на инспекциите е да бъдат освободени междублоковите пространства от неизползваемите превозни средства, подчертаха от Община Враца.

 

Share