Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Видин ->

Екозона за отдих и игри направиха в село Ружинци

Видин ->

Александър Александров, кмет на община Ружинци: 2021 е годината на мащабните строежи в община Ружинци

Видин ->

363 са първокласниците в община Видин

Видин ->

Вие сте тук

45-годишен от село Бързия е загинал при тежка катастрофа на пътя между Вършец и Берковица

45-годишен водач от с. Бързия е загинал нощ при ПТП на път III – 812 между гр. Вършец и гр. Берковица. Подробности за инцидента съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 07.07.2021 г. около 01:50 ч. е подаден сигнал на ЕЕН 112 за настъпилото ПТП. На мястото са се отзовали дежурни екипи на Районно управление – Вършец, ФСМП – Вършец, УПБЗН Вършец и сектор „Специализирани оперативни дейности“ на РДПБЗН Монтана.
На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че 45-годишен водач от с. Бързия е управлявал своето „Ауди А4“ с несъобразена с профила на пътя скорост в посока към гр. Берковица, при което на ляв завой не спазва дистанция и удря в задната лява част движещия се пред него лек автомобил „БМВ 325 ЦИ“, собственост и управляван от 30-годишен водач от с. Бързия. Вследствие на удара БМВ-то се завърта на пътното платно, а „Ауди“-то напуска пътното платно вляво по посоката си на движение, пада в дере и се блъска в крайпътно дърво. При пристигане на дежурните екипи водачът на аудито е установен в безпомощно състояние извън автомобила си, който е горял. Пострадалият е транспортиран в тежко състояние, с опасност за живота и множество травми до МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ гр. Монтана, където впоследствие е починал. Горящият лек автомобил е загасен от екипа на УПБЗН Вършец.
Водачът на БВМ-то е с охлузни рани. Пробата му за алкохол е отрицателна. Автомобилите, участвали в ПТП са транспортирани до двора на РУ Вършец. Установени са свидетели, пристигнали на място веднага след настъпване на ПТП.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „В" от НК в РУ Вършец.
От началото на годината до момента на територията на област Монтана са настъпили 259 пътно-транспортни произшествия с материални щети и 77 тежки пътни инциденти. Броят на жертвите на пътя е 9, ранените са 96. 

 

Share