Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Видин ->

Екозона за отдих и игри направиха в село Ружинци

Видин ->

Александър Александров, кмет на община Ружинци: 2021 е годината на мащабните строежи в община Ружинци

Видин ->

363 са първокласниците в община Видин

Видин ->

Вие сте тук

Назначени са 28 сътрудници към патронажната грижа на Монтана

28 жени и мъже  са назначени по проект "Патронажна грижа + ". Те ще бъдат разпределени като помощен персонал  в 17-те социални услуги  който предоставя общината на 8 часов работен ден за срок от 12 месеца. Така ще  бъде  осигурена допълнителна подкрепа за възрастни хора и лица с увреждания, чрез услуги в домашна среда, както и за адаптиране на социалните услуги за превенция  на COVID-19. Ръководител на проекта е Милен Гечовски, а координатор Теодора Петрова.
 
Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на  „Патронажна грижа + в община Монтана" е в размер на 851 312,87 лева. Този проект е продължение на проект за предоставянето на  интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания. Идентифицирани са като целева група по проекта 612 лица.Служители на доставчици на социални услуги – 159 лица.Потребители на социални услуги, деца, младежи и възрастни – 312 лица. Хора с увреждания, възрастни хора, които не могат да се  самообслужват, над 54 г., други уязвими групи, включително поставени под карантина заради COVID-19,  рисковите групи за заразяване с COVID-19 – 141 лица.
Услугите, които ще получават потребителите са покупки на  хранителни продукти и  лекарства,  изплащане на задълженията си към доставчиците на битови услуги, съдействие при осъществяване на административни услуги. Ще бъдат извършвани и услуги в домашна среда - почистване, медицинска грижа, психологична подкрепа и  въвеждане на контрол върху  превантивните мерки срещу COVID-19.
В  някой от социалните услуги, където е приложимо  ще бъде  въведена  дистанционна форма на работа и осигурена допълнителна техника - лаптопи и таблети. Планирани са ремонти за преграждания на помещенията за изолация на потребители при проява на симптоми на коронавирус и случай на заразяване.
Изпълнението на дейностите по проекта е за срок от 14 месеца и ще продължи до месец август 2022 година.

 

Share