Шест медала завоюваха видински лекоатлети на турнира „Открий шампиона в теб“

Видин ->

Екозона за отдих и игри направиха в село Ружинци

Видин ->

Александър Александров, кмет на община Ружинци: 2021 е годината на мащабните строежи в община Ружинци

Видин ->

363 са първокласниците в община Видин

Видин ->

Вие сте тук

ЛРД "Сокол" - Белоградчик бе домакин на турнир за купата на националното сдружение на ловците и риболовците в България, зона Северозапад

На 12 септември за първи път в Белоградчик бе проведен ловен турнир по правилата на турнирите "Свети Хуберт". Своето първо домакинство на зоналното състезание от тазгодишния Национален турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ за ловно-рибарските сдружения от Северозападна България организира ловно-рибарско дружество „Сокол”- Белоградчик. „Амбицията на ЛРС - Белоградчик е да се превърне в  традиционен домакин на зоналния турнир за Североза¬падна България за Купата на НЛРС-СЛРБ. Да привлечем и международно участие. Теренът ни е много подходящ – имаме просторно място, където кучета¬та и техните стопани да раз¬гърнат своите възможности”, подчерта Боян Минков, председател на ЛРД „Сокол” Белоградчик.
Турнира на ловците и техните четириноги помощници бе проведен в землището на с. Дъбравка. Участие в надпреварата взеха 14 ловци от ловно-рибарските сдружения в Кнежа, Монтана, Гулянци, Чупрене, Бяла Слатина, Левски, Белоградчик и Плевен. Сформирани бяха две батерии, като въпреки предизвикателството на сухите терени, вследствие на горещото лято, състезателите постигнаха много високи резултати.
След провеждането на баражите главен съдия Иван Маринов с помощници Евтим Лозанов, Димчо Начев и Зорница Николова определиха класирането:
Индивидуално:
1.    Александър Георгиев с дратхар Брита от ЛРС-Монтана с 84 т.
2.    Мирослав Ненковски с английски пойнтер Пандора дел Ненковски от ЛРС-Кнежа с 83 т.
3.    Илиян Недялков с курцхар Рекс от ЛРС-Гулянци с 81 т.
4.    Сава Младеновски с курцхар Сияна фром Ветренски от ЛРС-Бяла Слатина със 71 т.
5.    Йордан Дилков с английски пойнтер Рик дел Дилков от ЛРС-Кнежа със 72 т.
6.    Йордан Каменов с дратхар Вариор Родопавалд от ЛРС-Гулянци с 60 т.
Отборно:
1.    ЛРС-Кнежа в състав Мирослав Ненковски и Йордан Дилков със 155 т.
2.    ЛРС-Монтана в състав Александър Георгиев и Спасимир Спасов със 140 т.
3.    ЛРС-Гулянци в състав Йордан Каменов и Сашо Йотов със 105 т.
Заелите първите 6 индивидуални места и първите 3 отборни се класират на финала на Националния турнир „Свети Хуберт” за Купата на Националното сдружение на ловците и риболовците в България на 25 септември в Стара Загора.

 

Share