Крепостта „Баба Вида“ спечели в категорията „Изборът на българите“

Видин ->

Рисунка на 8-годишната видинлийка Йоанна Радулова зае второ място в конкурса „С очите си видях бедата”

Видин ->

Ледената пързалка във Враца посрещна първите любители на кънките

Враца ->

Започва асфалтиране на улици във Видин

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун

Снощи във Етнографския музей във Враца Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун за първи път съвместно с Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици съсспециални образователни потребности-Враца.

Красимира Георгиева - изпълняваща правомощията на кмет на община Враца се обърна към присъстващите: „...Живеем в общество в което независимо от трудностите, които ни съпътстват всички нас, все повече толерантността и подкрепата дават шанс и възможности на хората с увредено зрение.

Вие мили хора, които опознавате и усещате света около вас със сърцето си, оценявате всеки жест на добронамареност и уважение.

Искам да изразя своето лично уважение към вашата воля да бъдете част от обществото ни и заедно да търсим решенията за преодоляване на проблемите във вашето ежедневие.

Вярвам, че заедно ще намерим полезното взаимодействие, още веднъж изразявам своето уважение към вас и ви пожелавам здраве и вдъхновяващи мечти!”

Г-жа Галина Статкова – директорка на Ресурсен център - Враца сподели, че в този ден тези хора напомнят за себе си и призова нашите очи да бъдат тяхната сигурност в този ден.

Хората с увредено зрение си пожелаха да работят съвместно с местната власт за реализиране на инициативи свързани културата и спорта.

В Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца членуват 152 човеци.