Спортен празник във Видин събра над 200 участници

Видин ->

Николай Андреев, председател на СГЕРБ във Видин: Авторитетът на България, като лидер на Балканите, бе доказан по един безспорен начин

Видин ->

Водна война и сладолед в лагера на The Bridge

Видин ->

Русенският университет е най-доброто висше училище извън София

РУ получи много висока оценка на институционалната си акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Поход-събор „Речка” на 30 години

  200 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца се включиха в Общински поход-събор „Речка-2015”, който се проведе в събота, 17-ти октомври. Проявата на Община Враца и ТД „Веслец- Враца” се организира за 30-ти пореден път и е вече с наложени традиции сред младите туристи. 12-километровият преход не попречи на близо 100-те походници, да се включат в организираните спортно-туристически състезателни  игри.

  Програмата предвиждаше крос, щафетни игри и теглене на въже.

   В кроса за момичета и момчета до VIII клас най-бързи се оказаха Жени Георгиева и Митко Иванов от ОУ „В. Левски”. При по-големите най-добри бяха Биляна Калинина и Георги Нешев от ПТГ „Н. Вапцаров”.При мъжете най-бърз се оказа бившият възпитаник на ПТГ Калоян Каменов, втори остана Симеон Къчовски – учител в СОУ „Н. Войводов”, трети – Николай Григоров – учител в СОУ „Отец Паисий”.

    В туристическата щафета първите места заеха възпитаниците на ОУ „В. Левски” при по-малките и на СОУ „Хр. Ботев” при по –големите ученици. В най-атрактивната дисциплина „теглене на въже” доминираха двата отбора на СОУ „Отец Паисий”.

    Всички призьори получиха грамоти, флагчета и материални награди, осигурени от Община Враца.

     Поход-съборът бе закрит с кръшно българско хоро.