Въвеждат се превантивни мерки във връзка с усложнената епизоотична обстановка

България ->

Новоселяни се стягат за събор

Видин ->

Община Видин подготви терен за скейтборд площадка в Крайдунавския парк

Видин ->

Поредна жертва взе път Е79

При тежък пътен инцидент един е загинал, двама са ранени
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Мъж от Горни Лом застрелял куче

К.А.  /57 г./ от с. Горни Лом, прострелял куче със законно притежавано оръжие, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Вчера, в 18.50 часа, в РУ-Белоградчик бил получен сигнал за простреляно пиринейско овчарско куче, собственост на 52-годишен жител на Горни Лом. Престъплението е извършено в местността «Слановище» в землището на селото. На местопроизшествието е извършен оглед, разпитани са свидетел-очевидци. Авторът на деянието е задържан, установено е, че смъртта на кучето  настъпила в резултат на прострелване със законно притежавана ловна пушка. Оръжието е иззето, работата по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Снощи в 23.50 часа жителка на гр.Дунавци съобщила в РУ-Видин за това, че противозаконно е отнет лекият автомобил на съпруга й. Колата, марка «Фолксваген Голф» с видинска регистрация, била паркирана пред дома на семейството. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава.

Във времето от 23.00 часа на 23 октомври до 10.30 часа на 24 октомври неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил «ВАЗ», паркиран на ул.»Паша Петко» в областния град. Колата е открита изоставена на ул.»Антон Страшимиров», срещу бившото военно окръжие, в града. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера, след получен сигнал, кулски полицаи установили в местността «Божурица» при разклона за с.Водна товарен автомобил ГАЗ, натоварен с 9,5 куб.м. дърва за огрев, без документ доказващ законен произход. На същото място бил спрян за проверка и товарен автомобил ЩАЕР, управляван от видинчанина Ц.Р./59г./, транспортиращ 9 куб.м. дърва, без документи доказващи законен произход. Случаят е предаден по компетентност служители на ДГС-Видин.