Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори на клуб по кану-каяк „Ванто“

Видин ->

Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Огнян Ценков беше подкрепен от Коалиция „Надежда”

Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков получи подкрепата на Коалиция „Надежда” за втория тур на изборите, който ще се проведе на 1 ноември. Това стана на съвместна пресконференция, на която участваха Огнян Ценков и представителите на Коалиция „Надежда” Момчил Станков, Генади Велков и Павел Паунов. 
Момчил Станков, който беше кандидат за кмет от Коалиция „Надежда” заяви твърдата си подкрепа за кандидатурата на Огнян Ценков. „Бях изключително горд да бъда кандидат за кмет от Коалиция „Надежда”. Сега заставам със същата тази гордост до кандидата за кмет на ГЕРБ г-н Огнян Ценков. Призовавам нашите симпатизанти, нашите привърженици и тези хора, които дадоха гласа си за мен, да подкрепят естествения наш партньор г-н Ценков. Нека да проявим разум, да си спасим града и най-накрая в град Видин наистина да има видими резултати и много надежда към доброто”, призова Момчил Станков. 
„Подкрепяме кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков не само защото ГЕРБ е една нормална българска политическа партия, но и защото съм изключително обезпокоен от това, което стои насреща – хора, сменили по няколко партии, изгонени отвсякъде, които сега се представят за надпартийни. Изключително съм обезпокоен от това, което се задава и бих искал да предам тази своя тревожност на колкото се може повече граждани, за да излязат и да гласуват”, заяви Генади Велков. 
Кандидатът за кмет на община Видин Огнян Ценков благодари за заявената подкрепа и посочи, че очаква и други формации да го подкрепят, очаква и подкрепата на видинските граждани. Той подчерта, че предизборната програма на ГЕРБ е отворен документ и в този смисъл ще бъдат приети всички добри за Видин идеи, дори и ако тези идеи идват от други политически формации. Както Ценков, така и представителите на „Надежда” обаче бяха категорични, че няма и няма и да има коалиционно споразумение за разпределяне на постове, а целта ще е да се направи един работещ екип. 
Огнян Ценков коментира и изборния резултат на ГЕРБ в община Видин, както и нарушенията, извършени по време на изборния процес и след приключването на изборния ден. „Ние проведохме предизборната си кампания съгласно това, което обещахме на видинските граждани – да  проведем честна кампания с ясни послания, с открити позиции, без да нарушаваме законовите правила, установени от Изборния кодекс, без да нарушаваме нормите на поведение и като запазим добрия тон”, подчерта той. Огнян Ценков допълни обаче, че не всички негови опоненти са провели коректно своите кампании. „За съжаление, отново бяхме давани за пример като община, като регион, в който нарушенията на правилата на Изборния кодекс и други негативни явления, свързани с изборите, отново се проявиха”, посочи кандидатът за кмет на Видин. 
„Категорично искам да подчертая нашата убеденост, че в изборния ден на 25 октомври бяха направени груби опити да се подмени вотът на видинските избиратели! Продължаваме да получаваме сигнали за вмешателство в секционните избирателни комисии, сигнали за заплахи, сигнали за опити за фалшифициране, за подмяна на вота на избирателите и сигнали за купуване на гласове. Имало е буквално нахлуване на кандидати в изборните секции, арогантно поведение, незаконни искания за броене на бюлетини и за обявяване на недействителни бюлетини – кандидат за общински съветник си е позволили дори да заблуждава секционна избирателна комисия, че е член на Общинската избирателна комисия; наш представител в секционна избирателна комисия е бил причакан и малтретиран от неизвестни лица – маскирани. Изглежда сякаш се връщаме към онези отминали мутренски времена”, посочи кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ. „Според нас и самата кампанията беше опорочена”, заяви още Огнян Ценков, като допълни, че вместо сблъсък на идеи и честно състезание в духа на феърплея някои негови опоненти са водили компроматна война, използвайки оръжията на черния пиар. 
„Заявявам, че нито аз, като кандидат за кмет от политическа партия ГЕРБ, нито моят екип, моите поддръжници, приятели, роднини нямаме съпричастност с каквото и да е нарушаване на изборните правила. Призовавам всички наши съграждани да направят правилната преценка за това, което се случи в изборния ден”, каза Огнян Ценков. „След изборите, какъвто и да е резултатът, ще мога с открито лице да погледна избирателите, защото водихме честна кампания”, подчерта кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ. 
Той беше категоричен, че на фона на всички нарушения и след проведената от негови опоненти предизборна кампания, разчитаща на похватите на черния пиар, не счита изборните резултати за реални. Затова, съобщи Огнян Ценков, Политическа партия ГЕРБ ще внесе в Административен съд – Видин искане да бъде направено повторно ръчно преброяване на бюлетините. „Ние няма да позволим събитията от 25 октомври да се повторят! Подали сме сигнали и жалби до компетентните органи с конкретни данни и сме убедени, че ще се изяснят нарушителите и спрямо тях ще се приложи пълната строгост на закона”, заяви Ценков. 
Кандидатът за кмет на община Видин благодари на представителите, застъпниците и наблюдателите на ГЕРБ в секционните избирателни комисии, които, въпреки че се е наложило да работят в опасна за тяхното здраве среда и са понесли много обиди, са изпълнили съвестно своите задължения. Той благодари и на всички симпатизанти на ГЕРБ, дали своята подкрепа за кандидатите на партията, както и на всички видински граждани, които въпреки тежките условия и натиска, при които протекоха изборите, са направили избор по съвест, а не заради страх или под принуда. 
„Крайно време е да спукаме балона „надпартийни кандидати”!”, заяви Огнян Ценков. Той определи като популистки опитите на неговата опонентка на балотажа да се изтъкне като представител на гражданското общество в контрапункт на представителите на политическите партии. „Какво значи изказване от рода на: „Ние сме представители на гражданите, те са представители на партиите”? Нима членовете и симпатизантите на политически партии не са граждани?”, риторично попита Огнян Ценков.  
„Политическа партия ГЕРБ е национално отговорна партия”, подчерта той. Кандидатът за кмет на община Видин коментира, че когато една партия се явява самостоятелно на изборите, както е при ГЕРБ, е ясно кой носи отговорността за поетите пред избирателите ангажименти. Същевременно когато се създадат едни, както Огнян Ценков ги нарече, механични сборове от хора, за които дори не може да са разбере дали са гражданско обединение, дали са надпартийно обединение или са местна коалиция, тези механични сборове са предпоставка за колективна безотговорност. 
Огнян Ценков сподели, че желанието му е било още на първи тур ГЕРБ да спечели изборите във Видин. За да тръгне час по-скоро и нашата община по пътя на общини като София, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, в които под ръководството на кметове от ГЕРБ постоянно се подобрява стандартът на живот и се постигат целите, които и от ГЕРБ – Видин поставиха в своята програма за управление на общината: подобряване на живота на хората, създаване на условия за завръщане на тези, които напуснаха родния край, превръщане на община Видин в модерна европейска община, привлекателна както за младите хора, така и за инвестиции и за бизнес. 
„Имаме прекрасен край, хубав град, добро географско положение, плодородна почва – всички предпоставки, за да направим така, че да живеем по-добре, за да направим така, че децата ни да останат при нас, а Видин да стане модерна европейска община. Но първата стъпка е на 1 ноември да излезем да гласуваме. Нямаме повече време за губене – Видин наистина заслужава повече!”, заяви кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков. 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление