Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори на клуб по кану-каяк „Ванто“

Видин ->

Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Общинските съветници на БСП: „В Общинския съвет ще работим за благото на гражданите”

„Изборните резултати на БСП не са най-добрите, които бихме искали да се получат и това до голяма степен се дължи на факта, че много от гласоподавателите бяха заблудени”, заяви избраният за общински съветник от листата на БСП Димитър Велков на пресконференция, на която участваха и другите общински съветници от групата на БСП в бъдещия Общински съвет – Видин. „Някои хора се оказа, че са били във властта в „Българска социалистическа партия”, само за да трупат позитиви от тези си постове и това стана много ясно на тези избори. Целеше се много активно да се заблуждават хората по най-различни методи. Много мръсна кампания, за което ние сме и огорчени – не сме очаквали такава мръсна кампания да водят хора, които бяха доста свързани с левите избиратели”, сподели Велков.
Той беше категоричен, че БСП има бъдеще, че партията ще продължи да функционира въпреки черните прогнози на зложелатели. Велков отбеляза, че на изминалите избори сумарно броят на левите избиратели, разпилели се между различни формации, е внушителен и даде заявка за твърдите намерения на БСП – Видин да се работи за събиране, за привличане на тези разпилени гласоподаватели.
„Имаше доста проблеми в изборния ден – над 90% от протоколите, които стигаха до нас, бяха объркани. Не искаме да си мислим, че е нарочно това нещо, но с тези объркани протоколи ние много трудно бихме могли да засечем информацията, която се дава от Общинската избирателна комисия при преброяването. Не трябваше да има и външни хора в секциите – имаше и репортаж за едни лица, които неправомерно бяха нахлули в една от секционните избирателни комисии. Въз основа на това, а и на доста други нередности, ние ще искаме касиране на изборите в община Видин, защото смятаме, че не е реално отразен вотът на видинските граждани”, заяви Димитър Велков.
По отношение на въпроса на кого от двамата кандидати за кмет на община Видин БСП ще даде подкрепата си на балотажа, Велков обясни, че няма да подкрепят нито една от формациите, които излизат на предстоящия втори тур на изборите. „За момента ние запазваме неутралитет”, посочи той. Но напомни, че на последния конгрес  на партията-столетница е взето решение, че БСП не може да подкрепя кандидати на ГЕРБ и на реформаторите.
Людмил Любенов, който беше кандидат за кмет на община Видин от БСП и е избран за общински съветник, изрази задоволство, че много от идеите в програмата му са възприети и от кандидатите, които ще се изправят един срещу друг на балотажа. „Има обаче и някои наши конкретни идеи, за които досега не срещаме подкрепа, ще ги споделим и с бъдещите общински съветници от други партии и се надяваме да ни подкрепят”, заяви Людмил Любенов. „Ние въведохме един „горещ” телефон за сигнали, който имахме намерение да стане постоянно действащ в Община Видин – надявам се бъдещата общинска администрация да въведе такъв телефон. Второто нещо, за което ще апелираме, е приемане на наредба за прозрачност на общинските разходи. Следващото, което ние обявихме, че ще направим, е създаване на фонд за подпомагане на даровити деца – като начало всеки месец ще отделяме от възнагражденията ни като общински съветници минимум 30%, ще призовем и останалите ни колеги в Общинския съвет да се включат в този фонд. Следващото, което ние искаме, е незабавно премахване на т.нар. от нас данък „синя зона” и подобрение на организацията на движението. На следващо място – намаляване таксите за децата в детските градини, тъй като не може таксата да е по-висока от размера на майчинските. И на последно място, което също предложихме като идея и ще го осъществим – разпределяне на общинските съветници от БСП по квартали и по села, като всеки един от нас ще отговаря за определен брой села и квартали и ще има постоянен контакт с кметовете и жителите. Тоест, няма да спре нашият контакт с жителите на град Видин и на населените места от общината”, подчерта Любенов.
„Ние ще продължим да подкрепяме видинските граждани и в Общинския съвет. Така че всяка една политическа сила, която сметне, че левите стандарти, които бяха приети на конференция на „Българска социалистическа партия”, са важни и ценни, ние ще я подкрепим”, каза Димитър Велков. „Декларирам, че в Общинския съвет ние ще работим за благото на нашите съграждани, за повече справедливост и повече солидарност”, заяви на свой ред и Людмил Любенов.

"НИЕ"