Въвеждат се превантивни мерки във връзка с усложнената епизоотична обстановка

България ->

Новоселяни се стягат за събор

Видин ->

Община Видин подготви терен за скейтборд площадка в Крайдунавския парк

Видин ->

Поредна жертва взе път Е79

При тежък пътен инцидент един е загинал, двама са ранени
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Владимир Тошев, областен координатор на ГЕРБ: ГЕРБ има кметове в 6 общини в област Видин

„През 2011 г. от ГЕРБ имахме двама общински кметове – сега имаме 6 кметове. При общинските съветници досега имахме общо за областта 40 съветници, сега имаме 50 съветници; от шестима кметове на населени места през 2011 г. сега имаме 21 кметове”, тези обобщени данни за представянето на ГЕРБ на местните избори в област Видин цитира Владимир Тошев, народен представител и областен координатор на политическата партия.
„Още на първи тур успяхме да победим на изборите за кмет на община Бойница”, отчете Владимир Тошев. Той отхвърли категорично отправените от негови колеги народни представители обвинения, че ГЕРБ са спечелили изборите в Бойница с незаконни методи. „Категоричен е резултатът за ГЕРБ – от 11 общински съветници 6 са от нашата листа; на първи тур убедителна победа на кандидата ни за общински кмет; победи и на кандидатите ни за кметове на двете населени места в община Бойница със статут на кметства”, заяви Тошев.
Той подчерта, че най-добрата агитация в Бойница е била работата, свършена от победилата на първи тур в надпреварата за кмет на общината Анета Генчева. „Тя направи много – всички обществени сгради са ремонтирани; направи пътища, водопроводи, тротоари, градини, църкви – в Гръцковски колиби, където живеят тридесетина човека, църквата беше ремонтирана. Анета Генчева възстанови читалищната дейност в почти всички населени места”, посочи областният координатор на ГЕРБ.
В Ново село победи кандидат, подкрепен от ГЕРБ, напомни той. „Продължаваме да заставаме зад Георги Стоенелов – той направи доста за общината, вярвам, че ще продължи да работи също така успешно”, посочи Тошев. „Смятам, че в Белоградчик ще можем да работим добре с досегашния и отново избран за кмет Борис Николов – той е опитен управленец. В община Грамада има смяна в ръководството на общината – познавам новоизбрания кмет и мога да кажа, че той има моята подкрепа; с моята подкрепа, ако се налага и с институционална подкрепа, ще изясним какво е фактическото положение в община Грамада и ще продължим да работим. В Макреш Иван Каменов е опитен кмет, уважаван от хората и спечели по съвсем нормален начин. В община Чупрене спечели един кмет, който, ако не се откаже сам, няма кой да го победи. Добре работи Ваньо Костин и, надявам се, да мога да продължавам и занапред да давам община Чупрене като пример за добро управление на един кмет”, коментира още Владимир Тошев.
Той обяви, че ГЕРБ обжалва резултата от изборите за кмет на община Брегово. „В Брегово губим за кмет на община с около 80 гласа, а в последния момент разбрахме, че има над 300 души, дописани в списъците – искаме да разберем защо толкова дълго бяха крити тези дописани гласоподаватели. Лично аз разбрах, че в къщата на досегашния председател на Общинския съвет в Брегово са записани 14 човеци. Има обстоятелства, които ни притесняват и искаме съдът да се произнесе”, обясни Владимир Тошев. Като цяло обаче областният координатор на ГЕРБ изрази задоволство от представянето на партията в община Брегово.
Владимир Тошев акцентира особено върху постигнатата на втори тур победа за кмет на община Ружинци. „Отвоювахме община Ружинци за българите – тепърва ще се изяснява какво в действителност е положението във всяко естество: административно, икономическо, социално”, посочи областният координатор на ГЕРБ. Той допълни, че в Кула и Димово настоящите кметове – Владимиров и Лозанов, са се доказали като успешни кандидатури. „Различни са положенията в двете общини, но смятам, че с опита, който са натрупали и двамата кметове, ще съумеем да продължим заедно да работим напред”, отбеляза Владимир Тошев.

НИЕ