Спортен празник във Видин събра над 200 участници

Видин ->

Николай Андреев, председател на СГЕРБ във Видин: Авторитетът на България, като лидер на Балканите, бе доказан по един безспорен начин

Видин ->

Водна война и сладолед в лагера на The Bridge

Видин ->

Русенският университет е най-доброто висше училище извън София

РУ получи много висока оценка на институционалната си акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация
България ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Резултати от втори тур в общините Белоградчик, Грамада, Димово, Кула, Ново село и Ружинци

Втори мандат в община Белоградчик за Борис Николов

Категорична победа на втори тур в Белоградчик с близо 67% от гласовете завоюва настоящият кмет Борис Николов, който на балотажа за кмет на община се изправи срещу Ирена Иванова, чиято кандидатура беше издигната от „Ред, законност и справедливост”. Борис Николов се яви на изборите като кандидат на Местна коалиция „Продължаваме заедно” (БСП, АБВ, „Народен съюз”) и малко не му достигна, за да вземе победата на първи тур. На втория тур обаче превъзходството му беше категорично и така Николов ще има тежката задача и през следващите години да продължава да поддържа финансовата стабилност в натоварената с много дългове още от управлението на Емил Цанков (кмет в мандат 2007 – 2011 г.) община Белоградчик.

„Уважаеми съграждани, приятели, искрено Ви благодаря за мощната подкрепа, която получих от Вас на проведените избори днес. Близо две трети от Вас ми гласуваха своето доверие, което ми дава сили и увереност, че ще продължим заедно и през следващите четири години. Обещавам, че ще работя за Вас и за доброто на нашата община!”, написа Борис Николов в своята Фейсбук страница часове след победата.

Освен за кмет на община, в Белоградчишко имаше избори и за определяне на кметовете на с. Боровица – победа с близо 72% за Огнян Гаврилов (Местна коалиция „Продължаваме заедно”); с. Рабиша – победа с над 67% за Диляна Костова (Местна коалиция „Продължаваме заедно”); и с. Стакевци, където победител с около 63% е Иван Иванов (ГЕРБ).

 

Милчо Башев печели кметския мандат в община Грамада

Издигнатият от ПП „Национален фронт за спасение на България“ Милчо Башев печели кметски мандат в община Грамада, печелейки 55,53% от подадените гласове на балотажа в неделя. Досегашният кмет на общината Николай Гергов събра 44,47%.

 

Лозан Лозанов спечели втори кметски мандат в Димово

В с. Септемврийци не можаха да си изберат кмет

Настоящият кмет на Димово Лозан Лозанов ще ръководи общината и през следващите четири години. На втория тур на изборите Лозанов, който на балотажа се изправи срещу Светослав Славчев (издигнат от „Обединена България”), взе 50.23% от гласовете.

В Димовско на 1 ноември освен за кмет на община имаше избори и за кметове на населени места, в които нямаше победител на първи тур. Така в с. Арчар на балотажа спечели Венелин Йорданов (БСП), който с близо 68% от гласовете победи кандидата на ДПС Ромео Митков. В Медовница победата с близо 56% взе Павлина Ковачева („Обединена България”), която победи кандидатката на ГЕРБ Нелка Иванова. Новият кмет на с. Орешец е Иван Иванов („Реформаторски блок”) – на втория тур той победи с над 57% досегашния кмет на населеното място Костадин Филипов, който беше издигнат от „Обединена България”.

По особено интерес начин се развиха нещата в с. Септемврийци, където двамата участници на балотажа – Стефан Рангелов (БСП) и Анжела Георгиева („Обединена България”) имат абсолютно равен брой гласове. Така жителите на населеното място ще трябва отново да отидат до урните, а когато ще се проведат новите избори в Септемврийци ще определи със свой указ президентът Росен Плевнелиев.

 

Владимир Владимиров е новият стар кмет на община Кула

Владимир Владимиров (ГЕРБ) спечели втори кметски мандат в община Кула. С подкрепата на над 63% от гласувалите Владимиров спечели на балотажа, където негов съперник беше кандидатът на БСП Николай Ненов. За разлика от други свои колеги кметове на общини, които ще трябва да се борят с общински дългове, новият-стар кмет на община Кула може да е спокоен в това отношение, защото ръководената през предходните четири години от него община няма неразплатени задължения.

Своята категорична победа Владимиров коментира в страницата си във Фейсбук: „Скъпи съграждани, приятели, благодаря Ви за подкрепата на втория тур на местните избори! Благодаря от сърце на тези, които дадоха своя вот за нашите кандидати за кметове и съветници. Благодаря и на тези, които не гласуваха за нас, но упражниха своето право на глас.
Като кмет на Община Кула аз съм отговорен за всички нейни граждани, независимо от политическите им убеждения. Нека работим заедно, с чисти помисли за нашия град и нашата община!”

 

В Ново село Георги Стоенелов печели още един мандат

В община Ново село издигнатият от инициативен комитет досегашен кмет Георги Стоенелов печели още един мандат с 56,31% срещу спечелени 43,69% на неговата опонентка Лидия Микова, подкрепена от коалиция „Надежда“, в която влизат БДЦ, РБ, НФСБ и НДСВ.

В село Ясен, в което се проведе балотаж, победител с 67,84% от подадените гласове е Огнян Георгиев от коалиция „Надежда“. Неговият опонент Райко Йонов от БСП печели 32,16%.

 

 

ГЕРБ взе община Ружинци

Категорична победа с над 60% от гласовете в община Ружинци спечели кандидатът на ГЕРБ Александър Александров. На балотажа Александров победи дългогодишния кмет на Ружинска община Венцислав Ванков, на тези избори издигнат от БСП.

Интересна ситуация се получи в с. Динково, където имаше трима участници на втория тур, тъй като на първи тур вторият и третият имаха абсолютно равен брой гласове – в крайна сметка с победата се поздрави Георги Дончев (ГЕРБ). В с. Бело поле на втория тур с малко над 51% победи Васко Иванов (ДПС); в с. Дреновец с близо 62% от гласовете за кмет е избрана Надя Иванова (ГЕРБ).