Правителството не се нуждае от подтикване за изграждане на магистрален път, защото и в момента се работи активно

Това заявява за в. „НИЕ“ видинският народен представител от ГЕРБ Владимир Тошев, който коментира още темата за Истанбулската конвенция и ситуацията в здравеопазването в област Видин
Видин ->

Община Видин отбеляза 145 години от гибелта на Апостола

Видин ->

22-годишен и двама непълнолетни от Бело поле са задържани за грабеж от дома на възрастна жена в селото

Видин ->

АПИ: До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път Видин - Ботевград

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Служители на ОДМВР-Видин участваха в международен семинар по проект на OLAF

В румънския град Крайова бяха представени добрите практики на правоохранителните органи в борбата с контрабандата и фалшифицирането на тютюневи изделия
Областна дирекция на МВР-Видин е партньор на Полицейския инспекторат на област Долж - Румъния по проект „Повишаване информираността на правоохранителните органи, участващи в борбата с контрабандата и фалшифицирането на тютюневи изделия в Румъния, Унгария и България”–OLAF/2015/DI/011, финансиран от Европейската комисия (OLAF), по програма Херкулес ІІІ. 
Проектът се реализира от Полицейския инспекторат на област Долж-Румъния в партньорство с унгарските и румънските митници, Полицейските инспекторати на румънските окръзи Арад, Алба, Кълъраш и Слатина, ОДМВР–Видин, Митница–Лом и компаниите British American Tobacco, Philip Morris International и Imperial Tobacco-България.  
В гр. Крайова бе проведена поредната дейност по проекта – „Представяне на добрите практики” от работата на партньорите-участници, свързани с противодействието на производството, съхранението и разпространението на контрабандни и фалшиви тютюневи изделия. Видинският екип бе в състав – старши инспектор Тихомир Георгиев – началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, младши инспектор Люсиян Асенов от сектор „Криминална полиция” в РУ-Видин и инспектор Лора Стефанова – регионален говорител. В хода на дискусиите, по време на семинара, участваха екипи на всички партньори по проекта. Представени бяха добри практики и успешни реализаци, осъществени на териториите на Румъния, Унгария и България през последните години. Екипът на ОДМВР-Видин презентира резултатите от специализирани полицейски операции, проведени на територията на региона.
Заключителната конференция по проекта е планирана през месец декември.