Въвеждат се превантивни мерки във връзка с усложнената епизоотична обстановка

България ->

Новоселяни се стягат за събор

Видин ->

Община Видин подготви терен за скейтборд площадка в Крайдунавския парк

Видин ->

Поредна жертва взе път Е79

При тежък пътен инцидент един е загинал, двама са ранени
Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Митнически служители откриха край Видин над 6,5 т маркиран газьол, замаскиран с масло

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Лом задържаха 6 530 л. маркиран газьол в района на Видин. Горивото е открито при проверка в гараж и офиси на местна фирма. Митничарите установили, че маркираният газьол е смесен с преработено моторно масло в опит да се заличи маркера. Горивото е съхранявано в еднотонни резервоари. Горивната смес ще бъде подложена на лабораторен анализ. Работата по случая продължава.
Сега действащото законодателство предвижда намалена акцизна ставка в размер на 50 лв. на тон за маркираното гориво, предназначено за отопление и бункироване. Газьолът, използван като моторно гориво, е обложен с акциз в размер на 645 лв. на 1000 литра. Законът за акцизите и данъчните складове предвижда при използване на маркирано гориво не по предназначение санкция в размер от 5000 до 10 000 лв.  за юридическите лица и едноличните търговци, а при повторно нарушение - от 10 000 до 50 000 лв.
Само преди два дни митническите служители разкриха на ТИР-паркинг в покрайнините на Видин нелегална бензиностанция. В стационарната цистерна на импровизираната бензиностанция бяха открити и задържани 1000 л. дизелово гориво без документи.