Кметът на Видин получи отличието за крепостта „Баба Вида“ в Годишните награди в туризма

Видин ->

Министерският съвет гласува 3 млн. лв. за Община Видин

Средствата са целеви – за ремонт на Драматичния театър и на сградата на ГПЧЕ „Йордан Радичков“
Видин ->

Любомир Георгиев, директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин: Приключва една успешна за гимназията година

Видин ->

Достойните продължители на славните традиции на Видин в кану-каяка

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

48 служители на ОДМВР Монтана са наградени в навечерието на Архангеловден - професионалния празник на българската полиция

Дни преди Архангеловден 48 полицейски служители на Областна Дирекция МВР - Монтана и поделенията й в Монтана, Лом, Берковица и Вършец получиха награди за постигнати високи резултати в служебната дейност и по случай професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември. 
Директорът на ОДМВР ст. комисар Ивайло Антонов отличи с „писмена похвала” 23 служители на криминална полиция, разследващи полицаи и служители на РУ на МВР в Монтана, Лом, Берковица и Вършец. Със същото отличие зам.-директорът комисар Цветомил Христов поощри 4-ма разузнавачи и полицейски инспектори от Берковица и Вършец. 
От Районното управление на МВР в Лом по повод празника началникът гл. инспектор Владимир Владимиров е дал „писмена похвала” на 18 полицаи, показали високи резултати през годината. В Районното управление на МВР в Берковица гл. инспектор Бисер Йончев е наградил 3-ма от своите служители.
По повод патронния празник на българската полиция служители на ОД и РУ Монтана по традиция поднесоха венец на паметника на Незнайния воин в гр. Монтана. 
 
История на празника:
На Арахангеловден българската полиция чества 136-та годишнина от създаването си и своя патронен празник. Създаването на полицията в България е свързано с приемането на Търновската Конституция, възкачването на престола на княз Александър Батенберг и първия български премиер Тодор Бурмов. През 1924 г. за патрон е избран Денят на Св. Архангел Михаил. При избора му натежава аргументът, че светецът символизира властта, изпълняваща закона.