Здравеопазването в България е изправено пред катастрофа

Това заяви за вестник „НИЕ“ народният представител от Враца Николай Иванов, според когото са нужни кардинални реформи в сектор здравеопазване, които от „БСП за България“ ще предложат
Видин ->

Елка Георгиева, председателка на Жени ГЕРБ – Видин: Жените във Видинско са борбени, активни, искащи да работят и да допринасят за обществото

Видин ->

Празник на хляба във Видин

Изложба на ритуални хлябове, работилница за месене на хляб и презентация за обредните хлябове представиха в БиблиоПощата
Видин ->

Ирена Анастасова, народен представител от групата на „БСП за България“ и член на парламентарната комисия по образование: Образованието не е стока!

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

48 служители на ОДМВР Монтана са наградени в навечерието на Архангеловден - професионалния празник на българската полиция

Дни преди Архангеловден 48 полицейски служители на Областна Дирекция МВР - Монтана и поделенията й в Монтана, Лом, Берковица и Вършец получиха награди за постигнати високи резултати в служебната дейност и по случай професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември. 
Директорът на ОДМВР ст. комисар Ивайло Антонов отличи с „писмена похвала” 23 служители на криминална полиция, разследващи полицаи и служители на РУ на МВР в Монтана, Лом, Берковица и Вършец. Със същото отличие зам.-директорът комисар Цветомил Христов поощри 4-ма разузнавачи и полицейски инспектори от Берковица и Вършец. 
От Районното управление на МВР в Лом по повод празника началникът гл. инспектор Владимир Владимиров е дал „писмена похвала” на 18 полицаи, показали високи резултати през годината. В Районното управление на МВР в Берковица гл. инспектор Бисер Йончев е наградил 3-ма от своите служители.
По повод патронния празник на българската полиция служители на ОД и РУ Монтана по традиция поднесоха венец на паметника на Незнайния воин в гр. Монтана. 
 
История на празника:
На Арахангеловден българската полиция чества 136-та годишнина от създаването си и своя патронен празник. Създаването на полицията в България е свързано с приемането на Търновската Конституция, възкачването на престола на княз Александър Батенберг и първия български премиер Тодор Бурмов. През 1924 г. за патрон е избран Денят на Св. Архангел Михаил. При избора му натежава аргументът, че светецът символизира властта, изпълняваща закона.