Здравеопазването в България е изправено пред катастрофа

Това заяви за вестник „НИЕ“ народният представител от Враца Николай Иванов, според когото са нужни кардинални реформи в сектор здравеопазване, които от „БСП за България“ ще предложат
Видин ->

Елка Георгиева, председателка на Жени ГЕРБ – Видин: Жените във Видинско са борбени, активни, искащи да работят и да допринасят за обществото

Видин ->

Празник на хляба във Видин

Изложба на ритуални хлябове, работилница за месене на хляб и презентация за обредните хлябове представиха в БиблиоПощата
Видин ->

Ирена Анастасова, народен представител от групата на „БСП за България“ и член на парламентарната комисия по образование: Образованието не е стока!

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Сто и тридесет години от Сръбско-българската война

Сто и тридесет години от Сръбско-българската война и най-ожесточените военни действия, водени край града, отбелязаха в Белоградчик.
По повод на юбилейната годишнина временно изпълняващият длъжността кмет на общината Росен Младенов, секретарят на общината Албена Бакалеева, представители на институциите, обществеността и учебните заведения в града се отправиха в шествие под звуците на духов оркестър до мястото, където е поставена паметна плоча, която да напомня за събитията от 1885 година.
В словото във връзка с юбилея бе отбелязано: "Победата при Белоградчик се отразява благоприятно върху цялостното развитие на събитията на северния военен театър. Започнала на 2 ноември 1885 година "войната на капитаните", трае твърде кратко, но показва силата на българския дух и умението на българина да брани българската земя. Тази война е предпоставка за международното признаване на Съединението, трасиращо пътя на Отечеството ни към самостоятелно развитие и просперитет".
Участниците в събитието поднесоха венци и цветя с почит и преклонение към войниците, опълченците и доброволците, защитили българската земя.
                                                                                                     Пресслужба община Белоградчик