Във Враца откриха паметен знак за жертвите от наводнението на 1 май 1966 г.

Враца ->

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

Видин ->

Огнян Ценков: Всички дейности по проекта за централната пешеходна зона са в график

Видин ->

Детска градина в Монтана отвори врати след цялостна промяна

Монтана ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Сто и тридесет години от Сръбско-българската война

Сто и тридесет години от Сръбско-българската война и най-ожесточените военни действия, водени край града, отбелязаха в Белоградчик.
По повод на юбилейната годишнина временно изпълняващият длъжността кмет на общината Росен Младенов, секретарят на общината Албена Бакалеева, представители на институциите, обществеността и учебните заведения в града се отправиха в шествие под звуците на духов оркестър до мястото, където е поставена паметна плоча, която да напомня за събитията от 1885 година.
В словото във връзка с юбилея бе отбелязано: "Победата при Белоградчик се отразява благоприятно върху цялостното развитие на събитията на северния военен театър. Започнала на 2 ноември 1885 година "войната на капитаните", трае твърде кратко, но показва силата на българския дух и умението на българина да брани българската земя. Тази война е предпоставка за международното признаване на Съединението, трасиращо пътя на Отечеството ни към самостоятелно развитие и просперитет".
Участниците в събитието поднесоха венци и цветя с почит и преклонение към войниците, опълченците и доброволците, защитили българската земя.
                                                                                                     Пресслужба община Белоградчик