Международна музикална академия се провежда във Видин

Видин ->

Община Видин извърши масирана обработка срещу вредители по дърветата

Видин ->

Продължават действията на полицията за предотвратяване на иманярски набези на Рациария

Видин ->

Кметът на Видин посети площадката, където се съхраняват демонтираните при ремонта на пешеходната зона материали

Видин ->

3700 Видин, ул. “П. Яворов” №1, ет. 3
тел.: 0878 369 508,тел./факс: 094/ 601 430 ekotitan@abv.bg

Вие сте тук

Областният управител на Видин проведе първото заседание на Общински съвет - Бойница

Анета Генчева започва трети мандат като кмет на общината. Ще работи с 11 общински съветници, 2-ма кметове на кметства и 3-ма кметски наместници
На 9 ноември областният управител на Видин проведе тържественото първо заседание на Общински съвет – Бойница. Момчил Станков поздрави Анета Генчева, която започва трети мандат като кмет на община Бойница. Заедно с нея положиха клетва новоизбраните 11 общински съветници и още 2-ма кметове: Неделчо Тодоров – на с. Бориловец и Галина Вакарицова – на с. Раброво. През следващите 4 години запазват поста си и кметските наместници на с. Шишенци – Христина Калчева, на с. Градсковски колиби – Верка Вълкова и на с. Периловец – Виолета Костадинова. Запазва председателското си място в местния парламент и Габриела Тошева, която беше преизбрана на този пост с болшинството от гласовете на общинските съветници. 
Областният управител честити на всички новия мандат и им пожела да работят в единство за по-доброто бъдеще на община Бойница. В отговор кметът на общината отбеляза, че ще разчита на помощта на областния управител и на народните представители от Видинския избирателен район - Владимир Тошев, Станислав Анастасов и Иван Иванов, които също уважиха тържественото заседание на местния парламент.    
„Продължаваме”, обяви с една дума подкрепата си Владимир Тошев. „Доста неща свършихме, но ни предстои още много да построим заедно, за да може тук наистина да се възстановят традициите и да се осигури един по-добър живот за всеки един от вас”, подчерта видинският депутат.
Анета Генчева заяви, че както в предишните 8 години, така усърдно ще работи и през новия мандат. С встъпването си в длъжността кмет на община Бойница, тя предприе и първите си действия, като предостави дарения в полза на общински инициативи.  Анета Генчева предостави собствени средства на Народно читалище „Надежда 1903” във връзка с предстоящото честване на Деня на християнското семейство. Името на кмета на Бойница беше вписано под №1 в тетрадката на дарителите, която местен инициативен комитет отвори за събирането на средства за изработване и поставяне на паметна плоча в градинката на бившето училище. „Тази година се отбелязват 195 години просветно дело в с. Бойница. Преди години старото училище беше разрушено, тъй като сградата беше опасна. На мястото създадохме градинка. Идеята е там да поставим паметен знак, напомнящ за училището, формирало много бележити личности от Бойница”, обясни кметът на общината.